De ce imi trebuie un cap de cos pentru semineu?

horn

hornDaca iti arunci o privire la casele prevazute cu cos de fum, este usor sa iti dai seama ca nu multe au instalat un cap de cos. Din pacate, multi proprietari de case ce au optat pentru incalzirea locuintei cu lemne nu considera capul de cos cu adevarat necesar.

Dar de ce avem de nevoie, totusi, de cap de cos pentru semineu? Echipa Seminee Deus considera acest mic detaliu extrem de important, iar in randurile ce urmeaza va vom explica si de ce dam atat importanta acestui lucru.

O investitie mica va poate scapa de cheltuieli mari

Un cap de cos nu este un obiect scump. Asadar, nu iti vei solicita prea mult bugetul` daca optezi sa faci o astfel de achizitie. Pe langa asta, capul de cos se instaleaza foarte usor, in doar cateva minute. Deci, nu va trebui neaparat sa chemi o echipa specializata, atata timp cat ai acces corespunzator la iesirea cosului de fum si uneltele necesare.

De fapt, capul de cos este un obiect de metal care odata instalat te va scuti de reparatii la cosul de fum, ce pot fi considerabile (din punct de vedere al efortului si/sau financiar) in anumite cazuri. Un astfel de cap va opri diverse animale sa isi construiasca cuiburi in interiorul cosului, intrarea accidentala a diverselor resturi vegetale, va tine umiditatea in exterior, si va proteja acoperisul casei de particule incandescente. Fiecare dintre acestea poate provoca diverse daune, atat cosului de fum, cat si casei tale.

Vezi si:  Sfaturi utile de la experti pentru alegerea usii de garaj

Animalele, pasarile, si diversele resturi vor fi tinute la distanta

Pe perioada sezonului cald, cand nu folosim semineele, se intampla des ca diverse animale si pasari sa isi faca adapost in cosul de fum. Din pacate, materialele carate de animale in interiorul cosului, pentru constructia cuibului, vor duce la blocarea lui. Iar atunci cand te vei decide sa faci primul foc, vei constata cu stupoare ca fumul se intoarce in casa, in loc sa iasa pe cos.

Fara sa mai vorbim de faptul ca animalele, pasarile, si resturile blocate in cos pot produce o serie de mirosuri neplacute. Avand in vedere ca o veverita, spre exemplu, isi poate construi un cuib in mai putin de 24 de ore, atunci cand iti vei da seama ca ai o problema cu cosul de fum va fi prea tarziu.

Vei controla mai bine umiditatea si taciunii ce pot fi purtati pe horn

Taciunii aprinsi ce pot fi purtati pe cosul de fum de catre aerul fierbinte pot representa un adevarat pericol. Desi au dimensiuni reduse, ei au o temperatura extrem de ridicata, iar in anumite conditii pot sa initieze un incendiu. In absenta unui cap de cos, nimic nu va opri acesti taciuni sa iasa pe gura cosului. Iar de fiecare data cand se intampla asta, exista riscul aparitiei unui foc la structura casei sau in apropierea locuintei, daca taciunii vin in contract cu materie vegetala uscata, spre exemplu.

Umezeala este un alt factor ce poate afecta multe seminee ce nu au prevazut un cap de protectie la iesirea cosului de fum. Ciclurile de inghet-dezghet pot provoca crapaturi si alte deteriorari la structura semineului si a cosului de fum. Pe perioada primaverii si a verii, aceste crapaturi, ce pot fi mici la inceput, vor fi adancite si mai mult de umezeala pe timpul zilelor ploioase. In timp, ele se vor transforma in degradari considerabile, facand reparatia seminelui si a cosului de fum o sarcina costisitoare. De asemenea, crapaturile ce apar pe garniturile cosului de fum se pot extinde la zidarie, ducand la slabireaintregii structuri.

Vezi si:  Cele mai comune greseli pentru camera de zi

Concluzie

Avand in vedere efortul mic ce presupune achizitionarea si instalarea unui cap de cos pentru semineu, raportat la riscurile prezentate anterior, consideram ca acest pas este unul intelept si deloc futil.

Pentru detalii si oferte, contactati echipa Seminee Deus: http://seminee-deus.ro/contact.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.