Vacanta in Belgia cu buget redus

Vacanta-in-Belgia-cu-buget-redus

Vacanta-in-Belgia-cu-buget-redusCalatoria in jurul Belgiei este destul de usoara: este o tara mica si exista un sistem de transport public extrem de bine organizat si la un pret rezonabil, in care o retea extinsa de tren este completata (si legata) de o multime de servicii de transport cu autobuzul local.

Cum ajungi in Belgia

Cu avionul – Belgia are cinci aeroporturi. Aeroportul principal este Bruxelles Zaventem. De la aeroport poti ajunge in centrul orasului Bruxelles cu taxi, autobuz sau tren. Exista un tren la fiecare 15 minute de la Aeroportul din Bruxelles. Alte aeroporturi din Belgia sunt Bruxelles-South Charleroi, Liege, Anvers si Ostend.

Cu autocarul – Romania are multe companii de transport persoane Romania-Belgia cu autocarul sau microbuzul. Royal-tour pune la dispozitia turistilor curse regulate la preturi avantajoase, si reduceri mari pentru copii si grupuri. Asadar, pentru o vacanta in Belgia cu buget redus, aceasta este cea mai buna optiune de transport.

Cand ajungi in Belgia

Reduceri si oferte la biletele de tren – Linia feroviara ofera o varietate de bilete reduse si oferte. De exemplu, ai reducere pentru calatoriile in afara orelor de varf, reduceri substantiale daca faci aceeasi calatorie de mai multe ori, dar probabil cele mai utile sunt cursele speciale de weekend, care pot scadea pana la 50% din costul calatoriilor regulate. Pentru informatii suplimentare, consulta site-ul web al Cailor Ferate din Belgia.

Exista 3 tipuri de tren: IC (inter-city), IR (interregional) si L (local). IC este cel mai rapid, dupa care urmeaza IR-ul. Nu lua trenurile locale deoarece acestea sunt foarte lente, pentru ca se opresc la toate statiile.

Vezi si:  Unde calatorim in august?

Oferte la cazare – O noapte intr-o camera de hostel incepe de la pretul de 20 EUR pentru 6 paturi. Camerele private dintr-o pensiune cu baie proprie incep de la pretul de 52 EUR pe noapte. In aceasta tara, cele mai multe pensiuni au micul dejun inclus, care contine, de obicei, doar carne, branza, oua fierte, suc si paine. Hotelurile ieftine incep de la 50 EUR pe noapte pentru o camera single cu facilitati de baza si Wi-Fi inclus. Airbnb este popular in intreaga tara si poti obtine o camera comuna (adica o canapea) pentru 16 EUR, in timp ce preturile pentru un intreg apartament incep de la 50 EUR.

Mancarea – Mesele la cafenele si restaurantele fast-food costa aproximativ 12 EUR. O masa si bautura intr-un restaurant clasic costa aproximativ 25 EUR. Cartofii prajiti, care sunt extrem de populari in intreaga tara, costa in jur de 4 EUR. Daca doresti sa iti prepari singur mesele, exista cateva piete mari in intreaga tara. Poti plati in jur de 55-60 EUR pentru alimente, pentru o saptamana. Panos este un lant national care serveste sandwich-uri ieftine si delicioase.

Activitati – Muzeele si atractiile variaza in costuri intre 5-15 EUR (un carnet de student iti poate oferi o reducere de intrare – aproximativ 20-50% reducere.) Cartelele de oras (cum ar fi Cardul Bruxelles sau Cardul Bruges) te vor duce in muzee si atractii pentru tarife foarte reduse. Poti cumpara carduri care sunt valabile pentru 1-3 zile. Costa aproximativ 22 EUR pentru 24 de ore.

 

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.