Voi credeti in extraterestrii sau omuleti verzi?

Pentru aceasta intrebare, am doua raspunsuri total diferite. Cred in extraterestrii, dar nu cred in omuleti verzi. Extraterestrii insemnand orice alta vietate de pe oricare alta planeta. Omuleti verzi insemnand creaturi mici si ciudate care nu cred ca exista pe undeva.

Din cate am inteles de la national geografic si discovery, am putea avea viata chiar la noi in sistmeul solar, si nu ma refer la bacteri, ma refer la vietari marine destul de mari care inoasa sub gheturile groase ale unei luni ale lui saturn.

Lasand partea cu Dumnezeu la o parte, imi este foarte greu sa nu cred ca noi suntem defapt o greseala, ca este o pura intamplare ca planeta noastra este la o distanta perfecta de soare incat sa sustina viata si chiar daca mai sunt extrem de multe astfel de planete care survoleaza alti sori, sansele ca acest lucru sa se mai intample inca odata sunt extrem de mici.

Avem pe planeta noastra, undeva pe fundurile oceanelor, niste cratere din care ies aburi foarte fierbinti din cauza lavei care incalzeste apa de sub scoarta si care refuleaza la “suprafata”. Acolo, in temperaturi de peste 100 de grace celsius, traiesc niste crabi, care se bat care sa stea mai aproape de jetul de epa fierbinte, asta pentru ca respectivul jet alimenteaza bacteriile de pe clestii lor, bacterii cu care ei se hranesc.

Cati oameni ati vazut voi ca se bat pentru un loc cat mai apropiat de un loc extrem de fierbinte? Probabil ca nici o sa vedeti vreodata, dar daca te uitam cu atentie la planeta noastra, clar o sa realizam ca sansele ca si pe alte planete sa se intample ceva asemanator sunt mari, dar nu neaparat acelasi lucru. Bacterii o sa gasim cam peste tot pe unde ajunge lumina si apa sub forma lichida, dar omuleti verzi nu cred ca o sa gasim prea curand.

Astept parerile voastre despre acest subiect si de ce nu, propuneti si alte subiecte pe care sa le putem dezvolta aici pe blog.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.