Volkswagen lanseaza o noua masina electrica, ID5

A treia carcasa 100% electrica oferita de Volkswagen tocmai a fost lansata. Constructorul a aratat o caroserie noua, al unui SUV coupe, de aceasta data si lanseaza in mod oficial autoturismul ce poarta numele de ID5. Chiar daca partea din fata a masinii nu este foarte diferita de ID4, schimbarile au loc in special la liniile din spate si la habitaclu. Contrar ideilor preconcepute, ID5 nu este mai putin spatios decat ID4.

De la lansarea modelului ID3, vanzarile Volkswagen au “decolat” datorita sosirii masinii electrice pe piata. Marca are insa un rival serios, Tesla, bineinteles. Pentru a se asigura de faptul ca va recupera o parte din pierderile cauzate de pandemie, marca continua sa lanseze modele electrice. Se pare ca ID2 este cel mai important model al marcii (anuntat la un pret de 25 000 de euro). Sa vedem ce ne-a pregatit Volkswagen odata cu lansarea modelului ID5.

Reteta, din punct de vedere tehnic, se poate rezuma la un singur cuvant, fastback. Este un element de stil. Este o tendinta care functioneaza momentan. ID5 oferit de Volkswagen isi rezuma schimbarile stilistice la acest element. Insa, echipele de conceptie ale produsului au adaugat unele schimbari/imbunatatiri pentru ID5, pentru a-l distinge in special de ID4. In habitaclu in schimb, toate elementele regasite pe ID4 (si ID3) sunt recuperate. In interior, ID5 este minimalist la fel ca si modelele precedente si ca restul gamei electrice oferite de Volkswagen.

Un portbagaj mai mare

Cel mai surprinzator punct este urmatorul: dimensiunea portbagajului. Portbagajul oferit de ID5 este cu 6 litri mai mare decat cel oferit de ID4. Chiar daca liniile nu sunt optimizate, Volkswagen ne demonstreaza ca lucrurile sunt posibile fara compromisuri.
Clientii vor putea alege o versiune de 174 CP, o alta de 204 CP sau una de 299 CP (versiunea sportiva GTX). Autonomia afisata de ID5 este mai ridicata decat cea oferita de ID4. Modelul anunta o autonomie de 520 de kilometri. In privinta pretului, ID5 va fi cu 1500 de euro mai scump decat ID4.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.