3 greseli de evitat cand cumperi sau inchiriezi o locuinta

case-de-vanzare_1

case-de-vanzare_1Ai gasit un apartament de inchiriat sau o casa de vanzare si esti nerabdator sa semnezi contractul si sa te muti? Afla ca nu e chiar atat de simplu pe cat pare sa gasesti locuinta care sa corespunda in totalitate stilului tau de viata si nevoilor pe care le ai.

Daca vrei cu adevarat sa te bucuri de alegerea facuta, citeste in continuare. Vei vedea care sunt cele 3 greseli pe care trebuie sa le eviti, indiferent daca te-ai orientat catre case de vanzare sau apartamente de inchiriat.

1. Nu gandesti in perspectiva

Decizia de a te muta intr-o noua locuinta trebuie cantarita foarte bine. Nu e nicidecum ceva hotarat sub impulsul momentului – daca ai facut totusi asta, s-ar putea sa regreti.

Zona in care te vei muta poate fi ideala pentru tine in prezent, insa te-ai gandit si la cum vor evolua lucrurile in timp? Poate ca iti vei schimba locul de munca si distanta de acasa pana la job va fi destul de mare. Poate ca in viata ta va aparea si un copil – exista gradinite, scoli si locuri de joaca in imprejurimi? Sau unitati medicale?

Gandeste-te in perspectiva inainte de a lua decizia finala, inainte de a alege din acea lunga lista de anunturi cu apartamente de inchiriat si/sau case de vanzare.

2. Crezi si nu cercetezi

Chiar daca ai primit de la numeroase persoane recomandari cu privire la o anumita zona, o anume casa sau chiar un apartament de inchiriat, convinge-te personal ca e ceea ce ai nevoie. Verifica tot, de la instalatii la dotari si utilitati, de la vecini pana la cai de acces si apropiere de sstatiile mijloacelor de transport public.

Vezi si:  Paradisul verde

Ce e perfect pentru unii poate sa nu fie ideal si pentru tine, deci evita sa mergi pe premisa „crede si nu cerceta”. S-ar putea sa ai parte de surprize nu tocmai placute!

3. Tii cont doar de pret si nimic altceva nu te mai intereseaza

Suna tentant sa cumperi o locuinta la un pret foarte avantajos. La fel de atractiv pare si un apartament de inchiriat la care suma platita lunar este modica. Totusi, nu te lasa prins in capcana pretului mic.

Chiar daca ceea ce ai gasit e foarte ieftin, iti ofera confortul de care ai nevoie? Poate ca pretul acela foarte redus are si o explicatie. Casele de vanzare la un pret foarte mic pot sa insemne reparatii destul de costisitoare mai apoi. Apartamente de inchiriat la care valoarea chiriei este incredibil de redusa inseamna deopotriva si o zona mai rau famata, probleme cu instalatiile sau cine stie ce alte puncte in minus la capitolul confort.

Aspectul financiar este important, insa nu te ghida doar dupa acest element daca vrei intr-adevar sa iti gasesti o locuinta pe care sa o poti denumi „acasa”.

Indiferent daca inchiriezi o locuinta, daca achizitionezi o casa sau cumperi un teren pentru a-ti construi una, asigura-te ca tii cont de cele de mai sus. Nu vrei sa te trezesti cu surprize mai tarziu, din cauza greselilor care iti pot afecta calitatea vietii si confortul pe termen lung.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.