Acoperirea cu iarba

Dupa gradinari timpul cel mai potrivit de acoperire cu iarba este sfarsitul lunii septembriei prima part a lunii octombrie, dar dupa noile tehnologii si efectul incalzirii globale, inceputul primaverii pana toamna tarziu se pot face acoperiri cu iarba.

Pentru germinarea corespunzatoare este necesar o temperatura de minim +5-7. Sub aceasta temperatura este cu semnul intrebarii cresterea si samanarea cu succes. Procesul de acoperire cu iarba se poate incepe cu o pregatire prealabila potrivita a terenului. Daca terenul respectiv este plin cu buruieni atunci trebuie aplicat o erbicidare corespunzatoare. In acest scop putem folosi substante de erbicidare gasite in comerti.

Eficacitatea erbicidarii se poate accentua cu azotat de amoniu, astfel putem acoperirea cu iarba in 10-14 zile.

Dupa erbicidare trebuie curatat terenul, strangerea pietrele, ramasitelor de buruieni. Treapta urmatoare este aranjarea terenului, saparea terenului, nivelarea ca sa obtinem o suprafata cat mai neteda.

Inaintea acoperirii terenului cu iarba trebuie sa asiguram tratarea solului cu ingrasaminte corespunzatoare.

Semanarea calitativa trebuie executata cu o samanta care nu aretermenul de valabilitate expirat. O solutie mai rapida consta in folosirea caramizilor de iarba carecunt mai scumpe dar dupa doua saptamani se pot folosi.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.