Cum sa folosesti spatiul in mod eficient

Insuficient si ineficient. Nu ai suficient spatiu sau ai un loc de stocare neeficient? Inseamna ca nu ai destul spatiu sa iti pui lucrurile, dar nic nu faci ceva sa il schimbi si sa il transformi intr-un spatiu eficient si ergonomic. Cele mai multe camere si cabinete au capacitatea de a primi de doua ori mai multe lucruri decat cele care sunt stocate in ele, daca spatiul este bine gandit. Si cu siguranta ca ai nise si colturi pe care le-ai pute folosi, dar la care nici nu te-ai gandit pana acum. Desigur, este bine ca inainte de a face aceasta mutare sa alegi lucrurile care nu iti plac si sa le stochezi intr-o alta parte, pentru ca in camera ta sa ramana lucrurile care iti plac si iti sunt folositoare.

Adauga o perdea. Daca in camera in care iti tii hainele e o dezordine foarte mare, foloseste o nisa pentru a la aranja acolo. Poti instala un dressing sau o perdea dupa care sa instalezi rafturi si o bara pentru a atarna costumele. Alege materialul si modelul perdelei in concordanta cu restul materialelor din camera (perdea, tapiterie) si cu culoarea peretilor. Poti sa te joci cu perdelele, fixand una de sus pana jos (pentru hainele lungi – rochii, pantaloni, paltoane), iar alta de sus pana la jumatatea peretelui (pentru fuste, jachete, bluze). Pentru a pastra simetria, pune aceasta perdea pe peretele opus ferestrei.

Instaleaza rafturi. In bucatarii sau cabinete, poti folosi rafturi pentru stocarea farfuriilor sau a dosarelor. Pentru a le masca, pune o perdea potrivita. Foloseste dulapuri pentru stocare. Alege dulapuri usoare pentru a stoca diferite obiecte (CD-uri, casete video, dosare). Asorteaza-le cu mobila din incapere. O camera de tineri este un spatiu ideal pentru un dulap din aluminiu prevazut cu rafturi. De asemenea, pentru camerele copiilor, poti gasi o cutie in care sa isi aseze jucariile; aici se poate si ascunde cand va simti nevoia sa se izoleze. Cutiile de sub pat sunt ideale pentru stocarea lucrurilor. Fii creativ!

Spatiul gol. Daca te uiti in jurul tau si gasesti prea mult spatiu gol in casa, gandeste-te cum sa il umpli. Poti sa il folosesti in mai multe moduri: pune niste vase inalte, daca ai un spatiu ingust, sau, pentru un sculptor, este un spatiu ideal in care sa isi aranjeze uneltele de lucru, intr-un dulapior.

Pune lucrurile pe care le folosesti frecvent la indemana. Pe cat este posibil, pune lucrurie pe care le folosesti mai frecvent cat mai aproape de tine. Astfel nu va trebui sa treci dintr-o camera intr-alta pentru a le cauta de fiecare data cand ai nevoie de ele. Creeaza spatii in care sa le asezi. Daca folosesti un obiect in mai multe locuri, fa in asa fel incat sa ai cate un examplar in fiecare loc, asta daca iti permiti, bineinteles.

Pastreaza ordine pe birou. Un birou curat este un birou productiv. Lucrezi cu mult mai usor daca nu ai un teanc de hartii care atarna in toate locurile. Aseaza cutii pentru dosare si rafturi pentru a-ti usura munca. Sau, pune toate materialele de pe hartie pe dischete sau CD-romuri. Chiar se va face ordine in jurul tau!

Reordoneaza. Fiecare persoana este deosebita si are nevoi diferite. Daca in ultima vreme nu ai prea folosit sufrageria, care ti se parea putin prafuita, ce ar fi sa reordonezi lucrurile din ea, pentru a-i da un nou aer. Gandeste-te chiar sa schimbi tapiteria de pe scaune, ceea ce va improspata atmosfera. Astfel poti face ca lucrurile sa lucreze pentru tine si sa iesi din ambianta obisnuta care s-a cam invechit.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.