Alegerea corecta a dietei

despre dieteObezitatea este o problema serioasa, cu care se confrunta din ce in ce mai multi oameni din intreaga lume. Aceasta poate duce la probleme grave de sanatate si in cazuri extreme chiar la deces.

Din pacate, pe baza disperarii celor care au ajuns la statutul de obez, au aparut foarte multe diete minune sau pastile minune care promit slabirea rapida. Multe dintre acestea sunt eficiente doar pe termen scurt, generand probleme mari de sanatate in timp.

Conform celor de la Despre Diete, cei care doresc sa slabeasca trebuie sa se asigure ca aleg dieta potrivita, care nu doar sa elimine kilogramele in plus, ci si sa asigure un proces sanatos.

Pentru cei care sunt in cautarea dietei perfecte, am ales cateva informatii despre diete, sanatate si despre modul in care trebuie sa fie alese.

Alegerea dietei. Ce trebuie sa fie evitat?

Dietele miraculoase care elimina 3-4 kilograme intr-o luna sunt, de regula, prea bune pentru a fi adevarate. Acestea elimina, intr-adevar, o multime de kilograme, insa lipsesc organismul de nutrienti esentiali.

O dieta corecta nu ar trebui sa promita eliminarea a mai mult de 1 kg pe saptamana.

Sunt de evitat si dietele care implica pastile, ceaiuri sau orice alte alimente miraculoasei.

Intotdeauna trebuie sa fie consultat un nutritionist

Cea mai corecta si sanatoasa varianta de alegere a unei diete este prin consultarea unui nutritionist. Acesta poate sa prescrie un regim alimentar, poate sa ceara anumite analize si pe baza unor cunostinte, sa personalizeze o dieta.

Ce trebuie sa respecte dieta aleasa?

Desi fiecare organism este diferit si fiecare persoana are propriile preferinte, exista anumite reguli pe care trebuie sa le respecte orice dieta:

  • Sa promoveze consumul de legume si fructe organice. Aceste alimente aduc un aport important de nutrienti si asigura functionarea corecta a corpului;
  • Sa promoveze un consum variat de alimente. Diete precum cea in care se consuma doar varza sunt extrem de nesanatoase. Este bine sa se consume o variatie mare de alimente, in asa fel incat sa se asigure cat mai multe tipuri de nutrienti;
  • Sa promoveze consumul de alimente crude, in proportie de minim 1/3 din totalul alimentelor consumate;
  • Sa promoveze consumul de lichide. Intr-o dieta corect tinuta se beau multe lichide. Trebuie sa se bea minim 2 litri de apa sau de ceaiuri neindulcite pe zi, in asa fel incat corpul sa fie mereu hidratat.
  • Sa evite excesele. Trebuie sa se evite dietele care au prea multe proteine, prea multi carbohidrati, prea multe grasimi sau prea multe vitamine. In general, o dieta buna este o dieta echilibrata in care fiecare aliment are o pondere normala.

Este destul de dificila alegerea unei diete perfecte, deoarece toata lumea cauta o dieta care sa ofere rezultate rapide si de care sa se scape usor. Din pacate, dieta perfecta este aleasa pe toata viata si trebuie sa devina un stil de viata. Doar in felul acesta, corpul poate sa ajunga atat frumos, cat si sanatos, iar slabirea se poate mentine pe termen lung.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.