Pirelli a conceput un tip de cauciuc adaptabil conditiilor de temperatura

Uneori este destul de usor sa uitam de rolul sau de importanta cauciucurilor, care totusi, joaca un rol foarte important in ceea ce priveste siguranta noastra. Acestea se prezinta sub toate dimensiunile si fiecare are fortele lor sau slabiciunile lor.

Ei bine, fabricantul celebru Pirelli a ales sa duca lucrurile si mai departe si a ales sa fabrice un cauciuc „mult mai polivalent”. Da, marca tocmai a lansat cauciucul de noua generatie Cinturato P7, un model care are capacitatea de a se adapta diferitelor temperaturi sau conditiilor de drum.

Ca regula generala, un cauciuc se comporta cel mai bine la o anumita temperatura si nu la temperaturi aflate la extreme.

Fiind un cauciuc axat pe performanta, noul Cinturato P7 din generatia precedenta avea o banda de rulare destul de ingusta. Era considerat convenabil pentru conditiile umede sau uscate, dar la fel ca si orice alt cauciuc, nu era adaptat temperaturilor mai joase. Modificarle aduse acestuia ii permit de acum inainte sa functioneze corect si ai eficient intr-o gama mai larga de temperaturi.

Noul model de cauciuc este imbogatit cu siliciu si cu rasini specifice care contribuie la marirea aderentei sale si la ameliorarea functiilor polimere ale cauciurilor. Aceste materiale isi modifica caracteristicile in functie de conditiile de temperatura ceea ce pemite mentinerea unui nivel de aderenta constant.

Conceput mai ales pentru masinile de lux, noul model de cauciuc a fost conceput si pentru a reduce si zgomotele de rulare si pentru a ameliora absorbtia socurilor. In plus, se preconizeaza ca aceste cauciucuri pot duce la economii de carburant.

Noile cauciucuri de la Pirelli vor fi disponibile in Europa si Asia la sfarsitul verii. Momentul introducerii lor pe alte piete nu a fost inca anuntat, dar acest lucru se va intampla in curand, cu siguranta.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.