Alergie pe fata la nou-nascuti? Ar putea fi vorba despre dermatita

Orice mica alergie poate sa fie motiv de ingrijorare pentru parintii. Acest lucru este normal, mai ales avand in vedere ca un bebelus este foarte sensibil, iar organismul sau nu are capacitatile necesare sa lupte fara ajutor. Dermatita este, de asemenea, o afectiune comuna astazi chiar si in randul nou-nascutilor. In acest articol vei putea sa descoperi mai multe despre semnele acestora si cum pot sa fie prevenite sau tratate.
Care sunt cauzele comune de aparitie a alergiilor si a dermatitei la bebelusi?
Factorii care declanseaza alergiile pot sa fie expunerea la alergeni (polen, animale de companie), de natura genetica (parintii sufera de anumite alergii) sau din cauza microbiotei intestinale (lipsa de echilibru la nivelul bacteriilor din intestin). Unele alimente care sunt introduse prea devreme in alimentatia copilului pot sa duca la aceste afectiuni.
Care sunt simptomele in cazul alergiilor?
Primele simptome apar pe piele. Semnele de alergie la copii nou nascuti pe fata sunt roșeața, umflăturile și iritațiile. Poate să fie afectat și sistemul respirator, care va intampina anumite dificultati. Este posibil sa aiba tulburari digestive care sa favorizeze varsaturile, diareea ori chiar constipatia.
Cum tratezi alergiile bebelusilor?
Va trebui sa ai grija sa il feresti de factorii alergenici cum sunt praful, polenul sau parul de animale. Pastreaza mereu curata si hidratata pielea micutului tau. Pentru a reduce simptomele este necesar sa incepi tratamentul cat mai devreme. Medicul tau pediatru va putea sa iti recomande, in functie de gravitate, anumite tratamente. Daca nu vrei sa treci direct la pastile alocate care pot cauza diverse reactii adverse, ai putea sa incerci anumite remedii naturale care sunt discutate pe larg în cartea VindecaDAI.
Care sunt simptomele dermatitei la bebelusi?
Pot să apară pete rosii sau chiar de culoare maronie, in functie de culoarea pielii. Petele devin uscate si aspre la atingere, iar acestea provoaca mancarimi severe. Scarpinatul poate agrava simptomele. Obrajii sunt cei afectati, de cele mai multe ori se inrosesc. Genunchii si coatele, de asemenea, sunt zone unde se dezvolta frecvent dermatita.
Cum poti trata simptomele de dermatita la bebelusi?
In momentul in care te intereseaza dermatita la bebelusi tratament, trebuie sa stii ca nu exista un tratament care sa vindece aceasta afectiune a copilului. Metodele de tratament care sunt recunoscute pot doar sa amelioreze simptomele pentru o vreme.
Care sunt recomandarile in cazul in care bebelusul tau sufara de dermatita?
Chiar daca nu duc neaparat la vindecare, nu poti sta cu mainile in san, de aceea, poti alege sa incerci urmatoarele remedii care ii vor ameliora durerea:
- Hidrateaza constant pielea cu produsele naturale recomandate bebelusilor. În acest mod, vei evita uscarea pielii si posibilele sangerari;
- Utilizeaza bandaje speciale care sa ajute pielea in refacerea straturilor;
- Imbraca bebelusul doar in haine din materiale naturale;
- Pastreaza o temperatura potrivita. Caldura ar putea duce la transpiratie care va agrava simptomele;
- Produsele cu care ii faci baie si cu care speli hainele, vezi sa fie special create pentru bebelusi si sa nu aiba substante chimice sau un parfum prea puternic.
Ai grija de sanatatea copilului tau si inainte de a apela repede la pastile. Alege atent produsele si hainele care iau contact direct cu pielea lor.
Contact:
Telefon: +4 0726 718 293
Email: contact@vindecadai.ro