Alimentele pe care orice pacient care sufera de colita ar trebui sa le evite

Colita este o boala digestiva care se produce din cauza unei inflamatii in intestinul gros, a unei toxi-infectii alimentare sau din cauza unei infectii cu paraziti. Iar un numar foarte scazut de cazuri poate sa apara din cauza unor afectiuni inflamatorii sau a unor tratamente cu radiatii.

Foarte multe persoane au tendinta sa confunde colitele cu episoade simple sau banale de diaree, deoarece este unul din principalele sale simptome.

Dar colita este o boala mai severa, cel mai adesea insotita de balonari, de dureri abdominale si de febra.

Deci ar fi bine sa afli mai multe despre aceasta boala si care sunt alimentele ce ar putea sa inrautateasca simptomele sale.

Prajelile si alimentele grase. Pot inrautati colita deoarece pot face ca digestia sa devina mai dificila si pot mari nivelul de inflamatie.

Cerealele si semintele integrale. Daca un consum de fibre regulat se recomanda mereu pentru o digestie optima, pacientii care sunt afectati de colita trebuie sa le evite pe cele care provin din alimente precum cerelalele sau semintele integrale. Pot stimula productia de gaz si pot influenta aparitia balonarilor si durerilor.

Cafeaua si ceaiul. Pacientii care sunt diagnosticati cu colita, trebuie sa evite la maximum bauturile care contin cafeina. Cafeina poate sa maresca inflamatia din colon si poate sa inrautateasca iritatia legata de colita.

Laptele si produsele lactate. Laptele si produsele lactate sunt inamicul numarul unu al persoaneltor care sufera din cauza colitei. Acest lucru se datoreaza nivelului ridicat de grasimi dar si al celui de lactoza.

Mezelurile. Mezelurile contin un nivel foarte important de grasimi dar si de aditivi artificiali sau sodiu care pot mari iritatiile din intestin. Consumul frecvent de mezeluri poate sa duca la dificultati la nivel digestiv si poate mari si prezenta de toxine in organism. In plus, te supune riscului de a suferi de boli inflamatorii sau de obezitate.

Vezi si:  Ce proteine sa iau pentru masa musculara?

Margarina. Margarina si untul sunt doua alimente ce nu ar trebui sa faca parte din alimentatia celor care sufera de colita. Contine prea multe grasimi trans si uleiuri hidrogenate care pot inrautati inflamatiile din organism.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.