Cum alegi cele mai bune patine de gheata?

patine de gheata

patine de gheataSezonul rece vine cu bune si cu rele. Partea rea este ca vine cu frig, partea buna este ca vine cu posibilitatea de a practica o multime de sporturi de iarna, printre care si patinajul, sportul preferat de cei care locuiesc in orase. Daca sania si schiul pot fi practicate doar la munte, patinajul este un sport pentru oricine iubeste sa alunece.

Pentru o senzatie cat mai placuta in timpul practicarii sportului, sunt foarte importante niste patine pentru gheata de cea mai buna calitate. Din fericire, acestea nu sunt foarte costisitoare si chiar si atunci cand este vorba despre patina Jackson (denumite dupa unul dintre cei mai mari patinatori ai lumii), nu trebuie sa fie investiti foarte multi bani.

Care sunt principalele criterii de achizitie a patinelor?

Alegerea poate sa fie destul de dificila, insa, in conditiile in care nu este suficient sa alegi intre patine de gheata pentru barbati sau pentru femei si sa decizi marimea. Sunt foarte multe criterii care conteaza si care pot decide experienta traita in timpul patinajului, despre care ne povestesc cei de la www.perfectbike.ro.

  1. Tipul patinelor. Exista patine pentru patinajul artistic si patine pentru hochei. Diferenta intre ele este destul de mare, in ciuda faptului ca vizibil nu pare. Patinele destinate patinajului artistic au niste zimti pe partea din fata a lamei, in timp ce variantele de hochei sunt rotunjite in fata si au o rezistenta mai mare la impact. Pentru incepatori, cele mai bune sunt cele pentru patinaj artistic, deoarece sunt mult mai stabile.
  2. Materialele din care sunt construite. Modul in care este fabricata gheata este foarte important. Pentru foarte multe modele, gheata este din spuma, microfibra sau nylon si contine un ciorap interior anatomic. Pot fi gasite si patine din plastic, insa nu sunt tot timpul foarte confortabile. Acestea sunt mult mai rezistente la lovituri, totusi.
  3. Protectia oferita. Patinajul, indiferent ca este vorba despre patinaj pentru hochei sau artistic, este un sport cat se poate de periculos. Tocmai de aceea, este bine sa fie achizitionate patine cu o protectie cat mai buna pentru glezna. Aceasta poate sa fie sub forma unor bureti sau sub forma unor intarituri din plastic. Tehnicile de fixare a pantofului pot fi si ele foarte importante pentru o protectie cat mai buna. Daca glezna nu este fixata foarte bine, exista intotdeauna riscul de a se crea dezechilibru.
  4. Numarul patinelor. Daca in cazul pantofilor numarul nu are o importanta foarte mare, fiind loc pentru niste pantofi ficsi, in cazul patinelor, este important sa se respecte regula jumatatii de numar. Astfel, patina trebuie sa fie cu jumatate de numar mai mare. Unii specialisti recomanda chiar si un numar mai mare. Evident, confortul este si el foarte important, asadar, patinele trebuie sa fie alese dupa ce sunt probate, in asa fel incat sa se asigure faptul ca sunt perfecte.
Vezi si:  Campania Vara Bloggerilor 27 Iunie – 24 August cu premii fabuloase

Patinajul poate sa fie un sport foarte interesant si plin de beneficii. Atata vreme cat se patineaza cu patinele perfecte, este si extrem de distractiv.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.