Ambalare secundara si masinile de ambalat

In procesul de ambalare a diverse produse exista mai multe etape, prin utilizarea de masini de ambalat. Astfel exista ambalarea primara, care se va executa dupa productie, insa mai exista si ambalarea secundara, care va fi “aduna” practic toate produsele la un loc, fie ele sticle, sau pungi, sau plicuri, borcane, etc. si le va grupa in acelasi ambalaj.
O ambalare secundara de calitate, pentru produse diverse

O astfel de ambalare secundara va putea fi efectuata in mai multe moduri, utilizandu-se materiale diverse si de asemenea utilizandu-se anumite diverse masini de ambalat spceifice. Asadar, exista in acest sens spre exemplu ambalarea in folie termocontractibila, care va consta in mod specific in infolierea produselor, dupa care acestea vor fi trecute printr-un anumit tunel in care materialul va fi contractat.

Asadar, in astfel de cazuri de ambalare cu acest tip de folie se pot grupa produsele fie manual de catre un operator sau de catre mai multi operatori, dupa caz, fie in mod automat, iar acest tip de impachetare a produselor se poate intalni in varii domenii. De la domeniul alimentar, adica impachetare de fructe, legume, etc., la cel al constructiilor, constand in impachetarea de diverse materiale de constructii sau chiar si a unor usi, geamuri, unelte, etc., utilitatea lor e dovedita in mod vadit.

Mai exista si ambalarea pe masini orizontale si ambalarea in cutii de carton de asemenea este una comuna, mai ales in domeniul alimentar. La ambalarea in astfel de cutii din carton, trebuie sa stiti ca exista mai multe etape, de la formarea cutiei pana la lipirea ei cu banda adeziva sau alt material adeziv, fiind insa o metoda extrem de comuna.
Ambalare secundara si paletizare

Aceste doua procese merg mana in mana cum s-ar spune, adica la procesul de ambalare secundara prin utilizarea de masini de ambalat specifice se adauga si procesul de paletizare, care va presupune asezarea produselor deja ambalate pe anumite suporturi si invelirea lor apoi in folie spre exemplu.

Acest lucru este foarte practic pentru cei care doresc spre exemplu sa comercializeze marfa in regim en-gros, aceasta fiind mult mai usor de transportat in acest fel si totodata fiind si mult mai simplu de manipulat.

Diversele tipuri de masini de ambalat de la www.Promo-pack.ro sunt foarte utile deci in foarte multe combinatii si modele ale lor. Vom intalni la o scurta trecere in revista a disponibilitatii lor deci unele masini de ambalat pe orizontala, unele pe verticala, unele pentru ambalare in pliculete, unele pentru ambalare in cutii de carton, fiecare dintre ele fiind utilizate deci in mod corespunzator in domeniul in care sunt necesare si in functie de necesitatile unor clienti diversi.

Fie ca detineti o afacere sau va ganditi ca e poate momentul sa incepeti una, astfel de diverse tipuri de echipamente de impachetare sunt ideale, iar daca veti apela la o companie specializata in domeniu in ceea ce priveste achizitionarea lor, veti avea o serie de beneficii in plus, atat in materie de calitate a lor cat si in materie de servicii propriu-zise.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.