Aspecte practice care te pot ajuta sa te mentii calm in situatii dificile

libraria-maranatharo_1Mai mult ca sigur ti s-a intamplat sa devii foarte agitat si nervos atunci cand ar fi fost de preferat sa ramai calm. Esti om, iar sansele sa se intample asta deseori sunt foarte mari. Trebuie sa fii o persoana foarte stapana pe propriile reactii pentru a evita astfel de situatii. Insa tine minte ca nimeni nu se naste invatat cu astfel de puteri, ci capacitatea de a te stapani in situatii limita se dobandeste in timp, dorindu-ti asta si exersand.

Daca esti intr-o perioada in care cateva sfaturi in acest sens ti-ar prinde bine, atunci te invit sa citesti mai departe pentru a descoperi cateva aspecte practice care ar putea sa te ajute sa te pui pe directie, dupa cum se zice, sa devii mai calm, sa tratezi cu o alta atitudine fiecare situatie.

Afla ce anume cauzeaza aceste reactii si rabufniri– pentru a rezolva problema trebuie sa identifici cauzele acesteia. Unii, spre exemplu, devin foarte agitati din cauza traficului, a unei manevre a unui alt participant la acesta care li se pare nepotrivita. Reactia este de multe ori exagerata si sigur nu cea mai potrivita. Dupa ce ai aflat care sunt sursele de suparare, stres, nervi, invata sa le mentii sub control.

Aplica tehnici de relaxare– daca vei realiza o cautare rapida in mediul online dupa astfel de tehnici, vei ramane surprins cate recomandari iti fac expertii in acest sens. Poti incerca sa vezi daca una dintre acestea este eficienta si in cazul tau, de ce nu?

Asculta muzica – despre efectele muzicii nici numai trebuie sa mentionez. In cazul fiecarei persoane un anumit gen poate face minuni. Daca majoritatea iti creeaza o stare de agitatie, poti incerca si muzica crestina– ai ramane surprins sa descoperi beneficiile acesteia si capacitatea de a te calma.

Gandeste in perspectiva– daca nu obisnuiesti sa faci asta, poate ar trebui sa incerci. Te poate ajuta sa iti pastrezi calmul in orice situatie, atat in cazuri importante cand si in momente banale ca atunci cand astepti la rand si cineva intra in fata ta. Este o situatie destul de frecventa si mai mult ca sigur ti s-a intamplat si tie macar o data.

Incearca sa privesti partea buna a lucrurilor– stiu ca vei spune ca e usor de spus, dar greu de facut. In realitate nu este atat de dificil sa inveti sa te uiti intai la latura buna a situatiei si apoi la problema pe care a cauzat-o. Trebuie sa inveti sa privesti lucrurile si pe termen lung.

Citeste o carte care sa te distraga – cand astfel de stari deja persista, trebuie sa gasesti ceva la care sa recurgi ori de cate ori simti ca intri in respectiva stare. Despre efectul magic pe care il are lectura asupra psihicului stie aproape oricine – cel putin pasionatii de carte. De ce nu incerci si tu asta? Ar putea fi rezolvarea care s-a aflat tot timpul sub nasul tau.

Nu lasa ca starea de spirit sa te aduca in situatii neplacute, frustrante. Invata sa iti gestionezi supararea, calmandu-te cu ajutorul unei practici precum cele mentionate mai sus sau a alteia la care te-ai gandit.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.