Avantajele si dezavantajele gandirii pozitive

Avantajele si dezavantajele gandirii pozitive

Avantajele si dezavantajele gandirii pozitiveSa vezi partea plina a paharului a ajuns sa fie o fraza tot mai des intalnita in viata noastra. Oamenii continua sa isi spuna asta indiferent de situatiile prin care trec. Dar, este in regula sa vezi viata doar din aceasta perspectiva? Ne ajuta cu adevarat gandirea pozitiva sa ne impiedica sa ne implicam mai mult in situatiile dureroase sau care sunt greu de gestionat?

 Avantajele gandirii pozitive

Cercetatorii sustin ca atunci cand ai o gandire pozitiva si te axezi pe partea frumoasa a vietii ai parte de o stare psihica mai buna, de o crestere incredibila a imunitatii dar si de un somn mai linistit.  Este adevarat ca o gandire pozitiva va reduce stresul si te va ajuta sa ai parte de o viata indelungata.

Meditatia sau focusarea pe partea plina a paharului a ajuns sa fie o moda in zilele noastre. Cu toate astea ar trebui sa existe si anumite limite.

Iata care sunt dezavantajele gandirii pozitive

Te desprinde de realitate

Atunci cand te axezi doar pe gandirea pozitiva si doar pe ceea ce se petrece bine in viata ta risti sa te desprinzi de realitate. Vei ajunge sa crezi intr-un vis care nu este adevarat. Potrivit 6pm.ro gandirea pozitiva te poate desprinde de realitate si poti ajunge intr-o lume doar a ta departe de realitate.

Iti vei ignora emotiile

Emotiile negative au rolul lor in viata noastra si trebuie sa le tratezi ca atare.  Frica, furia si invida ar trebui sa te mobilizeze si sa te determine sa lupti pentru ceea ce iti doresti.

Constientizarea esecului te va mobiliza

A da gres nu este un capat de tara. Daca vrei sa reusesti in viata trebuie sa iti accepti esecurile si sa le tratezi ca atare.  Iesi din zona ta de confort si cauta solutii, este imposibil sa nu gasesti o rezolvare pentru toate problemele tale.

Gandirea pozitiva iti asigura control

Atunci cand te focusezi pe gandirea pozitiva vei avea parte de un control de care uneori nu ai nevoie. Poate ca lucrurile o vor lua raza la un moment dat si tu trebuie sa fii capabila sa gestionezi aceasta situatie.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.