Nomofobie- cateva sfaturi pentru a scapa de dependenta de telefon

Am putea spune ca este o problema din ce in ce mai curenta in zilele noastre. Este vorba despre dependenta de telefonul smartphone, care a mai primit si un nume mai nou, nomofobie.

Nomofobia, altfel spus, teama de a nu fi cumva departe de telefonul mobil, nu este inca recunoscuta din punct de vedere stiintific, dar este un lucru din ce in ce mai ingrijorator. Si nu e de mirare- comportamentele adictive legate de utilizarea telefonului mobil sunt din ce in ce mai frecvente.

Iata deci care sunt sfaturile de care sa tii cont atunci cand vrei sa scapi si tu de depenenta de telefon.

Nu folosi telefonul mobil in dormitor. Atunci cand vrei sa scapi de dependenta de telefonul mobil, este foarte important sa nu il folosesti in dormitor. Un lucru esential si foarte util atunci cand vrei sa renunti la mobil pentru ceva vreme si in acelasi timp deoarece lumina albastra este foarte daunatoare pentru sanatate. Va stimula retina si va astfel incat creierul nostru va ramane activ deci va adormi mai greu.

Inchide telefonul mobil pe timpul noptii. Nu este deci de ajuns sa interzici folosirea telefonului in dormitor. Trebuie si sa il inchizi. Obiectivul- sa eviti sa te tot ridici din pat la fiecare sunet de notificare.

Pune ecranul in modul alb si negru. Anumite telefoane smartphone dispun de o functie destul de interesanta- cea care permite schimbarea culorii de la telefon in alb si in negru. O functionalitate prin care telefoanele mobile nu vor mai fi atat de atractive si care deci va limita in mod natural folosirea lor.

Profita de vacanta pentru a lasa deoparte telefonul. Vacanta este ocazia ideala de a lasa deoparte telefonul mobil si de a privilegia alte activitati. Deci il poti pune in modul avion si poti activa datele mobile cat mai des cu putinta.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.