Idei de amenajare a camerei copilului

13030_4_1234892857Amenajarea camerei copilului este o adevarata provocare pentru majoritatea parintilor. Incaperea celui mic nu trebuie sa includa foarte multe piese de mobilier deoarece este necesar ca ea sa fie destul de usor de ingrijit si intretinut. O camera are nevoie de strictul necesar: dulapul pentru jucarii, patul si masuta pentru schimbatul scutecelor. Un moment dificil este cel al alegerii culorilor camerei cat si a mobilierului adecvat pentru copii.

Culorile si sistemul de iluminat adecvate camerei copilului

Dormitorul copiilor trebuie sa reflecte personalitatea copilului, nu pe cea a parintilor sai. Important este sa va ganditi la jocuri de culori adecvate unei stari de spirit potrivite pentru cel mic si care sa ii confere sentimente de siguranta. Nu sunt indicate culorile tipatoare si nici nuantele pastelate; combinatia de culori trebuie sa fie una adecvata, nefiind recomandate culorile complementare. De asemenea, este indicat ca in camera copilului sa existe un sistem de iluminat reglabil. Acesta ii va conferi celui mic o stare de calm si liniste.

Mobilier pentru copii

Tematica pentru mobila copii este si ea complexa. Cei mici nu au nevoie de un mobilier delicat, ci de unui stabil si robust. Pe piata exista o multime de piese de mobilier cu un stil si design deosebit si modern. Parintii trebuie sa aiba grija ca piesele pentru mobila copii sa nu aiba colturi ascutite intrucat acestea pot periclita sanatatea celor mici.

Nevoile copilului se schimba cu rapiditate si, de aceea, se impune ca si mobilierul sau alte accesorii sa fie schimbate intr-un timp relativ scurt. Se recomanda mobilierul multifunctional: un patut extensibil pentru a deveni un pat mai incapator, o masuta modulara ce poate fi transformata ulterior intr-un dulap de depozitare al hainelor, scaune cu laturi permisive care pot fi intoarse si pe celelalte laturi pentru a fi folosite drept masute de ceai sau de colorat.

Mediul in care creste copilul, in sensul de spatiul fizic, este foarte important pentru ca acesta sa se dezvolte armonios. In acest sens, acordati o atentie deosebita alegerii pieselor de mobila copii!

Magazinele Komandor propun piese de mobilier personalizat. Accesati siteul www.komandor.ro si veti regasi o oferta atractiva de mobila copii si mobila la comanda prin care stilul si confortul sunt imbia armonios!

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.