Care sunt beneficiile soarelui asupra organismului?

Soarele este bun atat pentru moral cat si pentru organism asta deoarece ii permite organismului sa isi faca plinul cu Vitamina D, foarte buna pentru oase.

Aerul proaspat si lumina naturala isi aduc doza de Vitamina D. Chiar daca un numar mare de vitamine sunt prezente in mancare, vitamina D in schimb se regaseste intr-un numar restrans de alimente. De aceea, actiunea soarelui – razele UVB in special – ne permit sa ne facem plinul de vitamina D, atat de esentiala sanatatii noastre.

Vitamina D contribuie la intarirea oaselor. Din contra, o carenta de Vitamina D poate afecta oasele. Vitamina D ne protejeaza de diabet si de alte boli cardiovasculare. Insa beneficiile sale nu se opresc aici – ne aduce buna dispozitie si reduce presiunea arteriala si are un impact pozitiv asupra nivelului de oxid nitric din sange ceea ce minimizeaza riscul de a suferi de o boala cardiaca. Cu toate acestea, pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale soarelui asupra moralului si organismului timpul de expunere trebuie limitat, nu trebuie sa te expui mai mult de 40 minute odata.

Se spune despre soare ca este un antidepresiv natural. Ne reda tonusul si buna dispozitie. Lipsa luminii naturale duce la depresie sezoniera. Razele soarelui provoaca o descarcare de endorfine in organism, hormonii fericirii si linistii.

Ne face tenul mai frumos si mai curat. Razele soarelui actioneaza asemeni unui dezinfectant asupra pielii si tenului. Dupa cateva zile de plaja observi si tu ca ai tenul mai curat. Daca ai un ten acneic trebuie sa folosesti o lotiune solara pentru pielea acneica.

O expunere prelungita la soare provoaca arsuri si degradeaza sistemul imunitar al pielii. De aceea, trebuie sa ne inarmam cu o crema cu factor de protectie solara ridicat.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.