Cat de nesanatoase sunt tigarile din tutun?

Fumatul este cel mai des intalnit viciu in randul populatiei globale. Acesta are o multime de efecte nefaste asupra organismului uman, putandu-i cauza probleme de sanatate grave si chiar moarte.

Mai exact, cat de nesanatoase sunt tigarile din tutun si in ce mod ne afecteaza?

Nu trebuie decat sa aruncam o privire asupra ingredientelor ce se gasesc in componenta unei tigari pentru a realiza cat de nociva este aceasta pentru sanatate.

La prima vedere, putem observa ca tigarile traditionale sunt formate, in general, din tutun, hartie, un adeziv PVA care leaga stratul exterior de hartie si un filtru pe baza de acetat de celuloza.

In componenta tigarilor exista insa si o multime de alte ingrediente de care multi oameni nu sunt constienti. Multe dintre aceste ingrediente sunt arome pentru tutun si aditivi ce fac ca nicotina sa fie mai volatila pe masura ce tigara arde tot mai mult. Nicotina nu poate fi considerata o substanta toxica pentru organism, desi ea este cea care cauzeaza dependenta. Mai periculoase sunt insa cele peste 100 de ingrediente potential cauzatoare de cancer.

Iata la ce probleme de sanatate ne expunem din cauza fumatului:

Fumatul este un ucigas lent ce poate lovi atat oamenii in varsta, cat si tinerii.

Fumul de tigara tinde sa lase depuneri toxice in plamani si in alte organe, afectandu-le functiile treptat. In general, fumatorii activi sunt mai supusi acestori pericole decat fumatorii pasivi, iar bolile lor dureaza mai mult. De asemenea, ei au o rata mai scazuta de supravietuire daca reusesc sa se vindece de bolile cauzate de fumat, din cauza deteriorarii sistemului de aparare al organismului. Principalele boli la care sunt expusi fumatorii sunt: paradontoza, cancerul, ulcerul, disfunctiile erectile, bolile pulmonare, bolile cardiovasculare, ateroscleroza, etc.

Cum se pot evita aceste boli?

Desigur, cea mai indicata solutie este de a renunta de tot la fumat. Din pacate, insa, multi fumatori tind sa intampine probleme in a se lasa de acest viciu, in principal din cauza nicotinei care le provoaca aceasta dependenta. Pentru ei exista, totusi, o solutie. Tigara electronica, un dispozitiv care arata ca o tigara obisnuita, dar care nu contine substantele toxice din tutun, ii poate ajuta pe fumatori sa stea departe de aceste afectiuni medicale. Tigara electronica poate contine nicotina si creeaza o experienta similara fumatului obisnuit, asadar aceasta i-ar putea ajuta cu succes si cu usurinta pe toti fumatorii sa renunte la tutun.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.