Alga Salicorne, noul superaliment al acestei toamne

O alga salbatica cu un gust usor iodat… cum ar fi sa incepi sa folosesti alga Salicorne din ce in ce mai mult la tine in meniu? Poate ca ai descoperit-o in aceasta vara si ai auzit vorbindu-se din ce in ce mai mult despre beneficiile sale. Dar ar trebui sa faci din ea un aliat de pret pentru intreg anul.

Chiar daca Alga Salicorne seamana cu o alga si are aceleasi calitati nutritionale ca si ea, aceasta nu este o alga propriu- zisa. Este foarte lunga, dar si ca si o fasole verde, mai ales cea care creste pe langa apele sarate. Nu degeaba in unele regiuni i se mai spune si « fasole de mare ».

Care sunt virtutile Algii Salicorne? Foarte bogata in fibre, in vitamine si in oligoelemente, Alga Salicorne este o comoara din punct de vedere nutritional care s-ar putea impune drept noul superaliment al acestei toamne. Are un efect detox minunat, contine foarte putine calorii deci este cea mai buna idee si pentru persoanele care au grija de silueta lor.

Fata de « verisoarele » sale din mare, precum algele nori sau wakame, alga salicorne, care seamnaa putin cu sparanghelul nu este inca foarte cunoscuta sau populara.

Cum se poate consuma Alga Salicorne? Alga Salicorne se poate consuma intr-o salata cu hering afumat si cu ridichi. In retetele inspirate de mare, este cea mai buna alaturi de unt, de homari sau de stridii. Sau de unt si patrunjel doar. Daca o vei pune cateva minute in apa fierbinte, alga isi va pierde din gustul amar dar si din salinitatea sa.

Vezi si:  De ce sa mergi la pisicina minim o data pe saptamana. Cateva motive

Alga Salicorne se poate transforma in cel mai bun aliat al tau pentru o cura post-estivala pentru a te mentine in forma si pentru a-ti pastra silueta perfecta.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.