Ce nu trebuie sa faci atunci cand te vaccinezi impotriva Covid-19

Dupa tot ce am trait din cauza pandemiei cu Covid-19, oamenii de stiinta au reusit sa gaseasca un vaccin impotriva Covid-19 si majoritatea tarilor din lume au inceput in urma cu aproximativ un an campania de vaccinare impotriva acestui virus teribil pentru a proteja populatiile din intreaga lume.

Atunci cand vrem sa ne vaccinam, in mod inevitabil ne vin o multime de intrebari in minte printre care cea mai frecventa este urmatoarea: ce nu trebuie sa faci atunci cand te vaccinezi impotriva Covid-19?

Ar trebui sa eviti sa iei medicamente fara reteta inainte de vaccin

Specilistii ne recomanda sa evitam sa luam inainte de vaccin unele medicamente care se pot procura fara reteta cum este Aspirina sau Ibuprofen deoarece pot atenua raspunsul corpului la vaccin si sa afecteze debutul raspunsului imunitar al corpului. Cu toate acestea, medicamentele mentionate se pot lua dupa vaccin pentru a atenua efectele secundare, mai ales in caz de dureri de cap, febra sau dureri musculare.

Evita tatuajele sau piercingurile dupa vaccin

Daca ai intentia sa te tatuezi sau sa iti faci un piercing, cel mai bine este sa amani acest lucru. Acest tip de modificari corporale declanseaza in general un raspuns imunitar care, de preferinta, nu ar trebui sa intervina in acelasi timp cu rapsunsul imunitar provocat de catre vaccin. Cel mai bine este sa faci un tatuaj sau un piercing dupa cateva saptamani bune de la vaccin.

Nu te forta sa faci sport dupa vaccin

Chiar daca exercitiile fizice contribuie in mod eficient la intarirea sistemului nostru imunitar, nu ar trebui sa te fortezi sa te antrenezi daca nu te simti bine, mai ales in primele doua-trei zile dupa vaccin. Regula numarul unu este aceea de a-ti asculta corpul, sa nu te fortezi daca acest lucru nu este necesar dupa care sa reactionezi in functie de asta.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.