Ce proteine sa iau pentru masa musculara?

Daca tocmai ce te-ai apucat de sport si vrei sa dezvolti masa musculara, una dintre intrebarile logice pe care ti le pui este urmatoarea:Ce proteine sa iau pentru masa musculara? Piata este plina de proteine, unele obtinute din vegetale, altele din lapte si altele de oua. Nu toate sunt la fel, insa. In momentul in care vrei sa dezvolti masa musculara, trebuie sa te asiguri ca iei proteine care au o absorbtie rapida in organism.

Regula spune ca la fiecare 2-3 ore trebuie sa absorbi aproximativ 30 de grame de proteine, atunci cand esti treaz, lucru aproape imposibil daca te bazezi doar pe alimentatie. Tocmai de aceea, suplimentele proteice sunt esentiale. Acestea trebuie sa fie cu absorbtie rapida, in asa fel incat sa stimuleze anabolismul muschilor.

Care este raspunsul organismului la consumul de proteine?

Dupa ce consuma proteine, corpul are o activitate intensa de absorbtie, insa doar pe o perioada de 30 de minute, 2 ore de la consum. Dupa ore, metabolismul scade aproape la zero. Tocmai de aceea, este bine ca protiena sa fie administrata destul de frecvent, in asa fle incat corpului sa ii fie declansata reactia anabolica.

Din ce sunt extrase proteinele pentru masa musculara?

Cele mai eficiente si cele mai folosite de sportivi sunt extrase din zer. Exista si proteine din lapte, ou sau chiar din soia sau mazare, insa zerul este extrem de eficient, mai ales daca este foarte bine izolat.

Proteinele din zer pot fi la randul lor de mai multe feluri:

  • Concentrat proteic din zer. Are un continut proteic de 30-80% si este digerat rapid. Este utilizat dupa exercitiile fizice si este apreciat de foarte multi sportivi.
  • Izolatul proteic din zer. Contine un procent ai mare de proteine si este un concentrat proteic foarte purificat. Acesta are mai putini carbohidrati si grasimi, ceea ce este un mare plus pentru cei care doresc sa acumuleze doar masa musculara.
  • Hidrolizatul proteic din zer. Proteina din zer hidrolizata este cea mai eficienta deoarece are legaturile dintre aminoacizi partial distruse, asadar, digestia este foarte rapida.
Vezi si:  Cum ne afecteaza Covid-19 corpul

Raspunsul evident la intrebarea legata de proteine este simplu: Poti consuma proteine din zer, cat mai pure, care sa aiba un grad de absorbtie rapida. Nu este suficient sa consumi proteine, insa. Daca vrei rezultate trebuie sa ai un program de sport foarte bine pus la punct, insotit de o alimentatie sanatoasa si luata la ore fixe. De asemenea, activitatea sportiva trebuie sa se transforme intr-un adevarat stil de viata.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.