Cum sa instalam aplicatii pe Android fara Google Play Store

Una dintre cele mai sensibile trasaturi de securitate pe dispozitivele Android este aceea ca nu putem instala aplicatii doar de pe Play Store. Nu si in mod standard. Dar vazand multe aplicatii interesante, pe care le poti gasi in afara Play Store, poate ai vrea sa le incerci.
Din fericire, este destul de usoara instalarea aplicatiilor din surse necunoscute, dar metoda depinde de versiunea de Android folosita. Este o regula pentru Android 7 si versiuni mai vechi si o alta regula pentru Android 8.0 Oreo si 9.0 Pie. O sa va aratam ambele metode.
Instalarea aplicatiilor fara Play Store, pe Android 8.0 si 9.0
In ceea ce priveste Android 8.0, s-a schimbat metoda de instalare a aplicatiilor din surse necunoscute. In loc sa permiti descarcarea APK-urilor din surse necunoscute folosind oricare aplicatie de pe smartphone-ul tau, aceasta versiune te obliga sa specifici aplicatiile cu care sa descarci orice din surse necunoscute.
Pentru a seta permisiunea, intra in “Setari -> Aplicatii si notificari -> Avansate -> Acces special pentru aplicatii -> Intalarea apl. necunoscute.”
Aici selecteaza aplicatia pe care vrei sa o folosesti pentru descarcare, si apoi apasa “Permiteti din aceasta sursa”.
Instalarea alpicatiilor fara Play Store, pe Android 7.0 sau versiuni mai vechi
Pachetele de aplicatii pentru Android sunt regasite in fisiere APK, care pot fi descarcate de pe Play Store dar si din alte surse. Oricum, inainte sa incerci sa descarci fisiere APK, trebuie sa permiti descarcarea din surse necunoscute.
Pentru a face asta, intra in “Setari -> Securitate” si cauta cutia “Surse Necunoscute” apoi apasa “Ok” si dupa acesta “Incredere”.
Gaseste fisiere APK in afara de Google Play Store
Dupa ce ai permis descarcarea aplicatiilor din surse necunoscute poti descarca ce doresti. Dar sa ai mare grija, descarci aplicatii pe propriul risc. Asigura-te ca descarci doar de pe pagini in care ai incredere. Altfel usor poti sa gasesti fisiere cu virusuri.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.