Cele mai populare destinatii turistice intunecate din lume

Site-urile incadrate in categoria ’’turism intunecat ’’(de exemplu, site-urile in care au avut loc genocide sau tragedii) atrag din ce in ce mai multi vizitatori in fiecare an, turistii cautand sa afle intr-o vacanta mai multe despre partile mai misterioase sau chiar plictisitoare ale istoriei.

1. Memorial si muzeul national din 9/11
Acest muzeu este un memorial creat ca un tribut in amintirea si onoarea celor 2.977 de oameni care si-au pierdut viata in atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Biletele pentru muzeu pot fi achizitionate cu pana la sase luni inainte.

2. Memorialul si Muzeul Auschwitz-Birkenau
Aceasta este cea mai mare fosta tabara de concentrare si exterminare germana. Peste 1,1 milioane de barbati, femei si copii si-au pierdut viata aici. Intrarea la muzeu este gratuita, dar cartile de intrare trebuie rezervate pe site-ul web.

3. Muzeul Memorial al Pacii din Hiroshima
La 6 august 1954, centrul orasului Hiroshima a fost devastat de o bomba atomica, ceea ce a facut din el primul oras din lume care a fost atacat de o bomba A. Intrarea costa 200 de yeni (aproximativ 1,57). Selfie stick-urile si pungile mari nu sunt permise.

4. Cernobil
Radiatia este inca o problema in Cernobil, dar nivelurile au scazut suficient incat guvernul ucrainean sa le permita vizitatorilor daca sunt cu un ghid turistic si respecta regulile. Imbracamintea interzisa include pantaloni scurti, fuste si incaltaminte deschisa.

5. Memorialul Genocidului Murambi
Acesta este un memorial extrem de grafic al genocidului, cu cadavre, inclusiv bebelusi, care au fost exhumate si pastrate asa cum apar asa cum au facut-o cand au lovit ucigasii. Acest lucru poate fi extrem de coplesitor si nu toata lumea se poate descurca.

6. Alcatraz
Aceasta este o fosta inchisoare federala de maxima securitate, care l-a adapostit pe Al Capone. Situat la 1,25 mile in larg de San Francisco, va trebui sa rezervati spatiu pe Alcatraz Cruises pentru a accesa insula.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.