IBM lanseaza quantum computing textbook

Programarea unui computer quantum este o disciplina destul de diferita fata de programarea pe calculatoarele traditionale.

Calculatoarele cuantice sunt destul de diferite, la nivel arhitectural, fata de computerele traditionale. Programarea computerelor cuantice, este in mod rezonabil, la fel de diferita – computerele cuantice folosesc qubit-uri, nu biti. Proprietatile qubit-urilor sunt esentiale in ceea ce priveste potentialul calculatoarelor cuantice, desi invatarea modului in care se pot folosi cablurile necesita un mod diferit de gandire.

Cu toate acestea, nu este in totalitate diferit, deoarece sistemul Q al IBM poate fi programat folosind Python, oferind un limbaj familiar dezvoltatorilor pentru a incepe. De asemenea, IBM a anuntat lansarea unei noi serii de tutoriale video si a unui manual de calcul cuantic cu sursa deschisa, disponibil prin platforma de invatare Qiskit.

“Echipa noastra se angajeaza sa faca stiintele cuantice mai abordabile, investind puternic in educatie pentru a sprijini aceasta comunitate in crestere si stabilirea tehnologiei emergente ca urmatoarea generatie de calcul”, a declarat Jay Gambetta, vicepresedinte cuantum la IBM. “Avem nevoie de mai multi studenti, educatori, dezvoltatori si experti din domeniu, cu abilitati gata cuantice. Acesta este motivul pentru care echipa noastra este mandra sa elibereze resurse si instrumente educationale, crescand totodata capacitatea si capabilitatea sistemelor noastre IBM Q “.

Desigur, furnizarea de materiale de instruire este doar de uz teoretic absent capacitatea de a accesa calculatoarele cuantice. In cadrul acestei actiuni de educatie, IBM implementeaza, de asemenea, noi sisteme de 5-qubit pentru utilizare educationala si o noua caracteristica – initial disponibila pentru membrii retelei IBM Q – pentru a rezerva timp neintrerupt pe unul dintre calculatoarele cuantice ale IBM pentru rularea experimentelor.

De asemenea, IBM a anuntat o extindere la „Programul de parteneriat al Universitatii Hackathon”, oferind mentorat de la echipele IBM studentilor cu dezvoltatori cuantice, precum si redimensionarea taberelor Qiskit pentru ca dezvoltatorii sa afle mai multe despre Qiskit si sa concureze in echipe pe proiecte.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.