Fotbalul – cel mai urmarit sport

fotbalFără niciun dubiu fotbalul este cel mai urmărit dintre toate sporturile existente în lume. Desi au existat întotdeauna sporturi care să concureze fotbalul în ceea ce priveste numărul de urmăritori, fani sau practicanti ai acelui sport, fotbalul se mentine pe prima pozitie de la aparitia lui. Din acest motiv, probabil, fotbalul este supranumit si „sportul rege” de către fanii săi.

Este interesant să urmăresti modul în care se comport un fan al fotbalului, e în stare să renunte la aproape orice doar pentru a vedea un meci. Preferă să îsi lase prietena, nevasta sau orice pentru a vedea un meci de fotbal împreună cu prietenii, fie că este vorba de un meci live urmărit pe internet sau de un meci urmărit la TV sau de un meci pe stadion. Problema este una de natură psihică, putându-se vorbi, chiar, de o dependent de acest sport. Există chiar si niste studii efectuate în acest scop de către doctor Klapow pe studentii Universitătii Alabama Birmingham. El a studiat câtiva elevi ai universitătii si a descoperit că în timp fotbalul devine o adictie si în multe cazuri poate cauza anumite probleme psihice. Trebuie să specific că doctor Klapow a studiat studentii ce erau fani ai fotbalului American, dar rezultatele unui studiu făcut pe fanii fotbalului clasic ar putea da aceleasi rezultate.

Iată cum fotbalul, cel mai urmărit sport, poate avea si urmări neasteptate sau nedorite. Nu îti spune nimeni să nu te uiti la un meci live de fotbal sau să mergi la un meci cu prietenii, dar trebuie să ai o oarecare grijă în ceea ce priveste atasamentul tău fată de acest sport pentru că acele aproape 2 ore petrecute urmărind un meci de fotbal pot si să te relaxeze, dar si să îti facă rău.

Dacă esti unul dintre fanii sportului rege, s-ar putea să tratezi acest articol cu indiferentă si s-ar putea să crezi că el nu este decât o aruncare de cuvinte făcută de unul dintre cei care urăsc fotbalul. Nu, nu sunt împotriva fotbalului, chiar urmăresc din când în când meciuri de fotbal, dar doresc doar să trag un semnal de alarmă pentru fanii acestui sport. Nu pot da solutii în cazul în care sunteti deja unul dintre dependentii de fotbal, trebuie să găsiti calea înapoi singuri deoarece totul diferă de la caz la caz. Nu pot spune nici să scapi de această adictie, dar nici usor nu este, cel mai greu este să îti dai seama că esti dependent de fotbal si să recunosti acest lucru.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.