Cum ar putea Barnes si Noble sa il faca din nou relevant pe Nook?

Barnes and Noble a fost recent achizitionata de Elliott Management si au facut compania una privata. Chiar inainte de a face acest lucru, vanzatorul a declarat ca Nook a inregistrat o scadere a vanzarilor din trimestrul IV cu 17,38% fata de aceeasi perioada din anul fiscal 2018. Vanzarile NOOK pentru toata perioada fiscala din 2019 au scazut cu 17,36% fata de anul fiscal 2018. Noul CEO, James Daunt – actualmente CEO al Waterstones, lantul de librarii din Marea Britanie, a fost achizitionat si de Elliott anul trecut. Pot Barnes si Noble sa intoarca Nook-ul?

Cititorul electronic Nook este o victima a schimbarii climatului pentru cititorii americani. Practic, in ultimul deceniu, toti cei care doreau un e-reader au deja unul. Majoritatea oamenilor se folosesc de dispozitivele lor timp de 3-6 ani, deci ciclul de actualizare este mai mic decat in cazul smartphone-urilor si tabletelor. Exista un segment relativ mic de utilizatori care actualizeaza fiecare generatie.

Softul si interfata utilizator Nook nu s-au schimbat prea mult in ultimii zece ani. Amazon si-a improspatat ecranul de acasa acum 4 ani, iar Kobo a facut la fel. Aceste doua companii au facut-o practic, deoarece industria gravita spre 300 de ecrane PPI devenind norma, asa ca au fost nevoiti sa o revizuiasca pentru ca produsele lor emblematice sa arate bine. Singurul lucru pe care l-au facut Barnes si Noble, a fost Nook Readouts in 2015, care este o modalitate prin care poti vizualiza interviurile cu autorii si sa intelegi cartile noi care apar in curand si sa selectezi genurile preferate, astfel incat sa vezi doar continut relevant.

Hardware-ul Nook s-a imbunatatit in moduri extrem de mici. In 2012 au fost adoptatorii timpurii ai sistemului de lumina frontala si au incorporat modele rezistente la apa, astfel incat oamenii sa poata citi in cada. In cele din urma, au incorporat ecrane PPI ridicate si, pentru prima data, s-au abatut de la standardul lor de sase cititori electronici si au realizat un model de 7 inch, numit Nook Glowlight Plus 7.8. Acest produs are un sistem Bluetooth secret, care a fost proiectat pentru a reda podcast-uri B&N, dar care inca nu sunt disponibile.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.