Cum ne dam seama ca durata de viata a hard disk-ului este pe sfarsite

Un hard disk reprezinta locul in care ne stocam toate datele. Este un dispozitiv mecanic, cu o durata de viata destul de limitata, in general intre 3-5 ani. In cazul in care se strica, pentru a evita pierderea datelor, este important sa recunoastem semnele care indica ca durata de viata a hardului este pe sfarsite.

O multime de date corupte, infectate de virusi. Daca incepi sa gasesti in documente fisiere pe care nu le poti deschide, identificate drept fiind corupte, chiar daca stii sigur ca au fost salvate fara erori sau daca constati ca dispar unele fisiere atunci acest semn trebuie luat drept o defectiune treptata a hardului.

Blocari din ce in ce mai dese, incetinirea vitezei PC-ului sau aparitia ecranului albastru.

Acestea sunt semne ce pot fi cauzate de mai multe lucruri. Insa, indiferent de cauza care sta la baza acestor semne sau simptome, recomandarea este sa faceti imediat o copie de rezerva sau sa iti salvezi datele pe un stick. Daca aceste probleme persista si dupa instalarea unui Windows atunci mai mult ca sigur hard disk-ul este problema.

Sunete ciudate. Daca detii deja un calculator de ceva vreme stii cu siguranta care sunete sunt normale si care nu. Atunci cand auzi sunete noi sau ciudate venind de la hard cum ar fi un beep sau un click atunci cu siguranta ceva nu functioneaza asa cum trebuie. In plus, zgomotele de zgariere sau de slefuire sunt semne ca unele componente ale hardului precum motorul sau rulmentul nu functioneaza asa cum trebuie.

Chiar daca hard disk-ul functioneaza momentan in parametri normali cel mai bine ar fi sa ai copii de rezerva pe un alt hard sau pe un stick.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.