Cum sa mananci mai putina carne fara sa devii complet vegetarian?

Foarte multa lume nu are curaj sa faca pasul cel mare inspre vegetarianism, de teama sa nu sufere din cauza carentelor. Dar stiai ca ai putea sa reduci consumul de carne fara sa devii complet vegetarian sau fara sa suferi de carente? Iata cateva sfaturi care sa iti vina in ajutor.

Sa reduci consumul de carne este un lucru foarte benefic pentru sanatate, dar si pentru planeta. Dar nu stii cum sa faci pentru a reduce din cand in cand carnea? Esti foarte gurmand si acest lucru ti se pare extrem de dificil? Nu e chiar asa.

Incearca sa practici asa-zisa « Meatless Monday ». Explicatia sta in numele sau. Adica cel putin de doua ori pe luna sa incerci ca in zilele de luni sa nu consumi deloc carne. Dar de ce luni mai exact? Pentru ca ziua de luni este prima zi din saptamana, adica momentul perfect in care iti poti re-evalua obiectivele si alegerile pentru saptamana ce tocmai a inceput.

Incearca sa devii un « vegetarian de o saptamana ». Daca reusesti sa renunti la carne o zi, poti incerca sa mergi mai departe si sa renunti la carne macar o saptamana. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti complet la carne, o poti reduce cu cel putin 70%. In week-end poti consuma sunca sau slanina.

Consuma carne doar seara. Sa mananci doar legume si alimente feculente seara, nu este un lucru foarte sanatos. Acest lucru se explica in felul urmator- corpul are nevoie si de proteine. Cu siguranta ca le poti lua si din alte alimente, nu doar din carne, dar daca nu vrei nici in ruptul capului sa renunti la natura ta carnivora, iata un bun compromis.

Nu te priva de alimentele pe care le preferi. Vei suferi cu siguranta din cauza frustrarilor. Unii nu au cum sa isi imagineze viata fara carne. Dar reducerea consumului de carne si consumarea alimentelor preferate in continuare este deja un pas foarte important.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.