Cum aleg un smartwatch

De mai bine de doi ani pe piata sunt lansate tot felul de obiecte conectate menite sa ne simplifice viata precum bratara fitness, ochelarii inteligenti sau ceasul inteligent. Daca esti interesat de achizitionarea unui smartwatch citeste randurile de mai jos.

Care este utilitatea unui smartwatch? Un smartwatch este un aparat practic care ne permite sa ne pastram telefonul in buzunar si sa primim notificarile pe ceasul de la incheietura mainii. Datorita acestui obiect inteligent putem primi apeluri, mesaje text, notificari de la retele sociale fara sa fim nevoiti sa scoatem telefonul inteligent din buzunar. In plus, un smartwatch ne poate fi de folos si in cazul in care ne dorim sa il folosim pentru a ne supraveghea starea de sanatate sau sa ne monitorizam activitatea fizica: numarul de pasi efectuati, ritmul cardiac, numarul caloriilor arse pentru o veritabila asistenta in cadrul activitatilor de zi cu zi.

Cum functioneza un smartwach? Capacitatile unui smartwatch sunt activate prin intermediul unei conexiuni Bluetooth intre microprocesorul ceasului inteligent si un telefon care functioneaza cu Android sau iOS. Cu alte cuvinte, telefonul inteligent este un computer sofisticat care se conecteaza fara fir la telefonul mobil, la tableta sau la laptop. Este dependent de un alt aparat. Exista ceasuri inteligente in care se poate integra o cartela sim pentru a functiona asemeni unui telefon.

Cum aleg un smartwatch? Dupa sistemul de exploatare si dupa caracteristicile esentiale propuse de smartwatch exista o serie de  alte elemente importante de care trebuie sa tinem cont in alegerea unui telefon inteligent. De autonomia bateriei, de marimea ecranului, de design. Fiecare utilizator in parte va alege un ceas inteligent in functie de nevoile si cerintele sale. Exista modele care includ o camera foto, un barometru, calculator si un modul GPS pentru navigatie dar sidifuzor pentru citirea mesajelor primite.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.