Greseli comune de design pe care si tu le faci

Chiar daca exista anumite stiluri de design interior care iti plac enorm trebuie sa tii cont de faptul ca exista anumite combinatii sau trenduri care nu isi au locul in casa ta.

Asezi tablourile sau operele de arta la o inaltime prea mare. In ceea ce priveste operele de arta exista o regula nescrisa care spune ca centrul fiecarui tablou in parte trebuie sa se afle la nivelul privirii, cu alte cuvinte la o inaltime de aproximativ 1,5 metri. Daca vrei ca armonia sa domneasca in casa ta incearca, pe cat posibil, sa respecti aceasta regula.

Ti-e teama de culoare. Iti plac camerele din reviste cu camere uriase si cu pereti de un alb stralucitor, in stil minimalist insa asta nu inseamna ca trebuie sa elimini culoarea cand vine vorba de decorarea interiorului tau. Nu exagera cu monocromatismul.

Asortezi mult prea mult diferite elemente. Ai impresia ca trebuie sa detii neaparat doua noptiere identice? Sau ca mobilierul din sufragerie trebuie sa fie in totalitate din aceeasi colectie? In cazul acesta risti ca interiorul locuintei tale sa fie unul banal, lipsit de creativitate si inspiratie. Incearca sa combini piese diferite de mobilier, sa renunti la aceasta simetrie perfecta si sa creezi un mix de epoci si de culori, Rezultat, un decor indraznet de care sigur nu te vei plictisi prea curand.

Prea multe perne. Cu siguranta pernele reprezinta elemente grozave de decor pentru dormitor sau pentru canapeaua din living. De multe ori este foarte usor sa exageram cu numarul de perne folosite la interior. Ideal ar fi sa renunti la cateva din ele mai ales daca observi ca invitatii trebuie sa dea cateva la o parte pentru a se putea aseza confortabil.

Vezi si:  Semnificatia culorilor in decoratiunile interioare

In ceea ce priveste luminile, mizeaza pentru lampi pe podea sau pe masa pentru a crea o atmosfera calda si prietenoasa.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.