Destinatii subevaluate de descoperit de urgenta

In momentul in care avem de ales o destinatie uimitoare cu totii stim ca Europa adaposteste o multime. Atat de multe incat unele locatii cad cu mult sub radar. Iata cateva destinatii subevaluate pe care ar trebui sa le descoperi de urgenta.

Sarajevo, perla Bosniaca

Sarajevo a reusit sa renasca din propria cenusa dupa razboiul care a afectat enorm fosta Iugoslavie si sa inceapa sa atraga turisti. Insa putin o aleg ca destinatie de vacanta. Biserici numeroase, moschei, in contrast cu cladiri moderne care parca incearca sa stearga un trecut dureros. Ai inteles, Sarajevo se straduieste sa devina o destinatie privilegiata in urmatorii ani.

Chefchaouen, un vis albastru.  Maroc este una din destinatiile preferate ale turistilor. Pe langa Agadir sau Marrakech, nu ezita sa pleci in descoperirea unor sate, unele mai uimitoare decat altele. Este cazul lui Chefchaouen. Situat in partea de nord-vest a tarii, la poalele muntilor Kella si Meggou, acest sat se distinge prin culoarea albastra a peretilor sai. Stradutele inguste si cadrul idilc fac din el o locatie superba pentru un sejur.

Isla del Sol, pe cel mai inalt lac din lume. Daca iti vorbim despre Copacabana gandul te duce imediat la Brazilia, nu-i asa? Insa este vorba despre un orasel din Bolivia de unde putem ajunge rapid la Isla del Sol. Aceasta insula este cea mai importanta de pe lacul Titicaca si adaposteste numeroase vestigii precolombiene precum si numeroase golfulete.

Muntenegru, bijuteria ascunsa a Adriaticii. Independenta incepand cu anul 2006, aceasta tara nu este atat de aglomerata ca alte destinatii. Ofera o imersiune intr-o natura protejata, ideala pentru un sejur intre munte si mare, in descoperirea unui patrimoniu extrem de bogat. Orasele medievale precum Koto si Budvar sunt extrem de bine pastrate si permite asocierea descoperirii culturale si relaxarea pe plaja.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.