Beneficiile sportului pentru starea sufleteasca si sanatatea mentala

Cu siguranta stii si tu ca exercitiile fizice vin doar cu beneficii pentru corp. Dar stiai ca sportul este la fel de bun pentru tine? Creierul tau are nevoie de acest lucru.
Jocul este o nevoie umana de baza, la fel ca si nevoia de somn. Cand iti lipseste joaca, corpul si mintea ta simte asta, sub forma de iritabilitate sau doar blocat intr-o rutina. Ai nevoie de o pauza in orele petrecute doar in gandire si ingrijorare. Joaca de toate felurile, inclusiv sportul, iti lasa doar putin loc sa te concentrezi asupra altceva. In timp ce este necesara pentru copii ca sa le dezvolte o gama variata de abilitati, la fel ajuta si adultii sa invete sa comunice si sa coopereze cu altii.
Joaca de asemenea ajuta adultii sa administreze stresul. Cei cu o personalitate mai jucausa, sunt de multe ori mai capabili sa faca fata la situatii stresante, chiar si sa le transforme in ceva distractiv. De aceea, persoanele care iubesc distractia sunt mai atractive pentru potentialii parteneri.
Nu esti o persoana prea jucausa? Avem vesti bune, poti sa inveti cum sa beneficiezi de mai multa distractie in viata. Un mod bun pentru obtinerea unei caracter mai jucaus, este practicarea sporturilor.
In special daca erai un copil foarte activ, sportul te poate ajuta la reconectarea cu acea tinerete interioara. Daca te simti constrans de rigiditatea rutinei, incearca sa reintroduci elemente de joaca in viata de zi cu zi. Pe scurt, nu trebuie sa astepti pana la vacanta de vara, ca sa ai parte de o evadare mentala. Mintea ta o sa iti multumeasca.
Pe langa ca te ajuta sa procesezi si sa scapi de stres, sportul poate face minuni in ceea ce priveste imbunatatirea starii. Un pic de nebunie si distractie poate provoca eliberare de dopamina ceea ce pur si simplu te va face sa te simti mai bine. Si vei mai observa un lucru, acela ca sportul te ajuta si in viata sociala, pentru ca devii mai pozitiv, mai deschis si mai distractiv.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.