Gardurile electrice pentru animale, o soluție simpla și eficiența

Din ce in ce mai multi proprietari de animale domestice sau proprietari de terenuri, aleg sa instaleze garduri electrice in detrimentul gardurilor clasice. Un gard electric este o solutie simpla, realizata din fire metalice prin care trece electricitate. Pe cat este de simplu, pe atat este de eficient daca este montat asa cum trebuie. Gardul electric vine la pachet cu o multime de avantaje majore pentru toti cei care doresc o ingradire cat mai eficienta:

  • Este foarte avantajos din punct de vedere economic. Spre deosebire de un gard conventional, gardul electric necesita mult mai putin material, ceea ce inseamna ca este mai ieftin. Practic, este nevoie doar de sarma si de niste stalpi care, de regula, sunt destul de subtiri.
  • Ofera flexibilitate. Un astfel de gard poate sa imprejmuiasca intr-un timp foarte scurt aproape orice perimetru.
  • Instalarea sa se face extrem de rapid. In cazul unui gard conventional, instalarea se poate face chiar si in cateva zile, daca nu mai mult. Un gard electric se poate instala in doar cateva ore, chiar si atunci cand este vorba despre suprafete mai mari. Pentru instalarea gardului nu este nevoie de mai multi oameni, ci doar de respectarea anumitor reguli de siguranta.
  • Gardul electric protejeaza extrem de bine impotriva animalelor salbatice. In interiorul unui perimetru imprejmuit cu gard electric nu poate sa patrunda niciun animal salbatic. Astfel atat animalele domestice, cat si diversele culturi sunt in siguranta. Chiar si animalele salbatice sunt in siguranta, in conditiile in care impulsul electric este foarte scurt si are doar rolul de a speria animalul.

Ce trebuie avut in vedere la instalarea unui gard electric?

Pentru o eficienta cat mai mare, gardul electric trebuie sa tina cont de o serie de reguli. In primul rand, trebuie sa se tina cont de animalele pe care le vizeza, in asa fel incat sa se poata decide inaltimea si distanta intre fire. De asemenea, trebuie sa se respecte distanta de minim 2 metri intre doua garduri electrice separate si trebuie sa se avertizeze cu un panou cat mai vizibil prezenta unei astfel de imprejmuiri. Chiar daca impulsurile nu sunt periculoase, acestea pot fi deranjante, iar oamenii care treb prin zona trebuie sa cunoasca riscurile la care sunt expusi.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.