Idei preconcepute despre antidepresive

Aceste medicamente, privite cu din ce in ce mai multa neincredere de multe persoane, joaca cu toate acestea un rol deloc de neglijat in vindecare. O persoana din cinci sufera de depresie in cursul vietii conform specialistilor. Depresia se caracterizeaza printr-un sentiment constant de tristete, o pierdere a motivatiei si o oboseala permanenta. La ora actuala, antidepresivele reprezinta solutia de privilegiat pentru a invinge depresia. Cu toate acestea, unii nu au incredere in ele deoarece nu le considera utile.

Provoaca dependenta?

Trebuie sa va linistim: este posibil sa oprim un tratament cu antidepresive de pe o zi pe alta fara sa simtim mari schimbari, lipsa lor. In schimb, anxioloticele, prescrise impotriva anxietatii pot fi responsabile de o anumita obisnuita care merge spre dependenta.

Pot fi prescrise pe viata unui pacient?

Tratamentul impotriva depresiei dureaza intre 9-12 luni. Daca simptomele depresive – oboseala, tristete constanta, lipsa motivatiei se atenueaza in general in maxim trei luni, tratamentul trebuie urmat timp de minim 9 luni pentru a evita o recadere. In schimb, in cazul unei depresii cronice sau recidivante, tratamentul trebuie luat pe o durata mai lunga.

Antidpresivele ingrasa?

Totul depinde de familia din care face parte medicamentul depresiv: astfel, antidepresivele triciclice pot provoca o crestere in greutate (in jur de 2-3 kilograme pe toata durata tratamentului). Insa, trebuie sa tinem cont de faptul ca pierderea in greutate reprezinta un simptom specific al depresiei: luptand impotriva bolii, medicamentele antidepresive contribuie la restituirea unei greutati normale.

Vezi si:  Alga Salicorne, noul superaliment al acestei toamne

Antidepresivele altereaza in vreun fel personalitatea?

Atentie, principalul obiectiv al acestui tratament nu este acela de a normaliza gandurile. Medicamentele antidepresive nu modifica in niciun fel caracterul pacientului, lupta doar impotriva gandurilor negative, a tristetii si apatiei care caracterizeaza depresia. Ajuta pacientul sa duca o viata normala si sa nu se simta exclus din societate din cauza acestei afectiuni.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.