Windows 10: cum putem bloca actualizarile automate?

Cum poti bloca actualizarile automate pe Windows 10? Iti pui si tu aceasta intrebare? Daca in ultimii ani nivelul de securitate a crescut in cazul Windows, unele computere mai vechi pot prezenta probleme la instalare, fara sa punem la socoteala bug-urile care se ascund uneori in timpul desfasurarii ultimei versiuni a sistemului de exploatare. Din fericire, exista numeroase metode pentru a evita acest lucru.

Cum poti bloca actualizarile automate pe Windows 10?

Din diferite motive, nu toata lumea isi doreste ultima versiune de Windows 10. Insa, unele actualizari sunt obligatorii ceea ce nu este tocmai pe placul tuturor. Se poate intampla ca instalarea acestora sa vina cu bug-uri importante precum restart-uri. Iata cateva solutii care sa iti permita sa impiedici actualizarile automate.

Este posibil sa accesezi sectiunea Setari din Windows 10 pentru a impiedica sistemul de exploatare sa treaca automat la o versiune ulterioara. Aceasta solutie iti permite sa treci de o actualizare obligatorie pana la o anumita data. In schimb, nu dezactiveaza in mod permanent actualizarile. Iata ce trebuie sa faci:

– Acceseaza Setari;
– Apoi Update & Security;
– Da click apoi pe Advanced Options;
– Selecteaza data dorita in meniul care se deruleaza;

Astfel, un update va avea loc doar la data selectata de tine. Pentru a repeta operatiunea va trebui sa instalezi ultima versiune.

Cum poti configura si personaliza setarile actualizarilor

Este posibil sa ai acces la unele setari care iti vor permite sa alegi actualizarile. Notificari, proces automatizat, restart…iata tot ce poti face:

Vezi si:  Cum poti ameliora performantele site-ului tau web in 2018?

– Alege configurarea service-ului Actualizari automate;- Bifeaza casuta activeaza;
– In casuta Optiuni iti vor aparea mai multe lucruri din care poti alege;

Ce se apropie cel mai tare ce vrei tu sa faci este Notificarea descarcarilor si instalarilor automate. Acest lucru iti lasa alegerea de a instala sau nu o actualizare automata. Insa, poti spre exemplu si sa alegi sa descarci actualizarile detinand controlul asupra zilei in care doresti sa le instalezi.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.