Instalare si montaj aer conditionat – la ce sa te astepti?

aer condittionat

aer condittionatIndiferent ca soliciti iarna sau vara un serviciu de instalare si montaj aer conditionat trebuie sa ti cont de anumite aspecte.

Inainte ca firma de montaj sa ajunga la tine asigura-te de urmatoarele aspecte:

  1. Ai cel putin 3 zone din casa unde ai dori sa fie amplasat aerul conditionat, nu intodeauna zona aleasa de tine este recomandata si de echipa de instalare aer conditionat. De multe ori pozitia aleasa de client este una incorecta pentru montarea aparatului deoarce face ca aceasta sa reduca din capacitatea de racire sau incalzire a locuintei.
  2. Pregateste spatiul pentru uneltele de montaj. Firma de instalare o sa aduca echipamentul compus din scara, masina de gaurit, trusa de montaj si chiar traseu frigorific plus alte componente necesare la montaj in functie de nevoile lucrarii. Toate acestea trebuiesc puse in locuinta, de cele mai multe ori ele nu sunt cele mai curate, prin urmare un spatiu pregatit pentru asta este indicat.
  3. Muta obiectele de sub zona de montaj. Sunt firme care ofera montaj aer conditionat curat, una dintre ele este Instal Aero Cris, acest lucru inseamna ca va asigura ca dupa montaj vor lasa casa la fel de curata ca inainte sa vina. Sunt si alte firme care nu au acest serviciu, pentru aceastea trebuie sa va asigurati ca mobila si obiectele din zona de montaj sunt mutate sau acoperite bine. Pe langa mutarea lor trebuie sa aspirati dupa plecarea echipei de montaj o data sau de doua ori toata casa. Acest lucru trebuie facut datorita prafului rezultat in urma gaurilor de prindere a apratului de aer conditionat, cat si in urma gaurii pentru traseul frigorific care strapunge peretele.
Vezi si:  Tips&tricks: cum sa alegi corect un lac pentru parchet si cum poti sa-l aplici singur?

Montaj aer conditionat – bine de stiut

Asigurati-va ca firma care monteaza aparatul este specializata in domeniu, multi dintre ei fac greseli care va vor costa dupa. De exemplu daca aparatul de aer nu este centrat corect sau cu o usoara inclinatie catre furtunul de scurgere, apa rezultata va stagna sau se va evacua pe peretele locuintei, rezultatul acestei probleme este reprezentat de mucegai, distrugerea peretelui si chiar compromiterea unitatii de aer conditionat. Va recomandam sa apelati la o firma autorizata pentru montaj aer conditionat cu experienta.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.