Jucariile sexuale imbunatatesc viata sexuala. Tu le folosesti?

close-up-sex-toys

close-up-sex-toysIn prezent, mai bine de jumatate dintre femei folosesc un vibrator iar acesta poate fi achizitionat usor din orice sex shop. In plus, au aparut multe alte modele de jucarii pentru adulti, pentru femei sau barbati, iar acestea nu mai sunt folosite doar de persoanele singure, ci si de cupluri. Nu mai sunt considerate ceva tabu, lipsit de etica sau nepotrivit si este dovedit ca imbunatatesc remarcabil viata sexuala.

Cum a aparut primul vibrator

Hysteria este un film din 2011 in care se vorbeste despre modul in care a fost inventat vibratorul. In Anglia, in epoca victoriana, se vorbea despre isterie, o afectiune medicala specifica femeilor. Aceasta cauza lesin, anxietate, insomnie, iritabilitate, fantezii erotice si lubrifiere vaginala excesiva. Intrucat medicii credeau ca femeile nu pot avea placere sexuale, conditia nu era inteleasa cu adevarat in acel moment.

Remediul pentru isterie a fost gasit de un medic (Joseph Mortimer Granville) care a adus femeile la orgasm, un termen care inca nu se inventase si nici nu se intelegea. Pentru ca numarul pacientelor a crescut considerabil si medicul nu mai facea fata, impreuna cu un prieten, a inventat un dispozitiv care facea treaba in locul lui. Asa a aparut primul vibrator.

Cum imbunatatesc jucariile pentru adulti viata sexuala

Sunt multe femei care nu pot ajunge usor la orgasm iar multe dintre acestea chiar nu pot experimenta senzatie prin simpla penetrare. Acest lucru este normal, nu este un defect si nici nu semnaleaza ca ceva nu este in regula. Din fericire, jucariile sexuale pot ajuta oferind o stimulare a clitorisului care nu se poatre realiza prin actul sexual.

Vezi si:  Zodiile care pot renunta foarte usor la persoanele toxice

Si, pentru ca barbatii se plang uneori ca au prea mult de lucru si simt presiunea ca nu pot performa, utilizarea jucariilor pentru placere sunt o salvare. Astfel ei se pot relaxa si ambii parteneri pot avea experiente intense si placute.

Jucariile sexuale sunt disponibile in diverse forme, modele si variante si se pot folosi atat in timpul preludiului, cat si in timpul actului sexual pe care nu il inlocuiesc, ci doar il imbunatatesc.  De asemenea, jucariile sexuale ofera partenerilor posibilitatea de a descoperi ce ii stimuleaza si il face sa se simta bine.

Cum sa introduci jucariile sexuale in viata ta de cuplu

Chiar daca se stie ca au numeroase beneficii pentru viata sexuala si pentru sanatate, jucariile sexuale, inca, sunt un subiect mai delicat in unele cupluri in care unul dintre parteneri se simte inconfortabil cu aceasta idee. Desigur, comunicarea deschisa si sincera este cheia, dar sunt si alte lucruri de care poti tine cont pentru a le putea aduce fara probleme in dormitor.

Iata cateva sfaturi care te tpo ajuta sa introduci firesc aceste jucarii in viata de cuplu.

Alege momentul potrivit

Aducerea in discutie a jucariilor pentru adulti chiar la inceputul unei relatii s-ar putea sa nu fie o idee buna. Noul partener ar putea deduce ca nu te satisface in pat si este floare posibi sa apare blocaje. Adu in discutie aceste accesorii doar dupa ce simti ca relatia voastra se bazeaza pe incredere deplina si ati depasit prioada de cunoastere de la inceput.

Concentreaza-te pe imbunatatirea vietii sexuale

Barbatii si femeile, deopotriva, pot fi extrem de nesiguri cand vine vorba despre perfomamtele lor sexuale. De aceea, cand unul dintre parteneri aduce in discutie jucariile pentru adulti, celalalt le poate privi ca pe o critica a abilitatiilor lor sexuale. De aceea, cand prezinti idea de jucarie pentru adulti concentreaza-te pe dorinta de a aduce o imbunatatire a vietii sexuale care este implinita, dar ar putea fi si mai buna.

Vezi si:  Top rezolutii pentru anul 2020 de care sa tii cont

Fii specific

Daca ai deja o idee despre tipul de jucarie pentru adulti pe care vrei sa o incerci, explica-i partenerului ce este aceasta si cum crezi ca va contribui la imbunatatirea vietii voastre sexuale. Tine cont si de preferintele lui si fii deschis pentru discutii constructive.

Nu insista

Daca partenerul tau nu este interesat de idee, renunta la subiect, cel putin pentru moment. Il poti relua cu alta ocazie, poate mai favorabila. Jucariile sexuale sunt pentru distractie si nu pentru a-ti stresa partenerul!

Cumparati-le impreuna

Daca partenerul a acceptat ideea, este momentul sa faceti cumparaturile. Descoperiti impreuna produsele din magazinele erotice si decideti de comun acord ce vreti sa folositi. De asemenea, nu luati lucrurile prea in serios! Distrati-va cand alegeti jucariile sexuale si asigurati-va ca va pastrati simtul umorului in legatura cu acest aspect. Poate fi o oportunitate excelenta pentru a aprofunda relatia si a va distra in timp ce explorati posibilitatile.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.