Lectii in valoare de 1000 de euro

Acum o lună, am participat împreună cu doi prieteni la un concurs de Tresure Hunt organizat cu ocazia zilelor Clujului. Pentru că am mai câştigat recent un Tresure Hunt eram foarte siguri că o să câştigăm cei 1000 de euro puşi în joc. Am fost atât de siguri, încât am făcut o mulţime de greşeli care ne-au costat calificarea în finală.

Prima lecţie pe care am învăţat-o a fost despre cum funcţionează de fapt puterea intenţiei. Puterea intenţiei se referă la faptul că noi suntem deja conectaţi la tot ceea ce ne dorim şi tot ce trebuie sa facem pentru a intra in posesia lucrului pe care îl dorim e să curăţăm canalul spre el. De exemplu, dacă îţi doreşti o maşină, tu eşti deja conectat la ea, tot ce trebuie să faci e să cureţi drumul spre ea(să începi să economiseşti, să cauţi cele mai bune oferte, etc.)

Puterea intenţiei nu se referă însă doar la a fi pozitiv, aşa cum am crezut noi, ci şi la a trece la acţiune. Noi ne-am umflat în pene, şi în loc să ne uităm înainte de concurs pe harta Clujului după obiective, să ştim cât mai multe dintre ele, am început să ne zicem că vom câştiga şi am povestit tuturor despre asta. Şi atât. Lenea ne-a costat însă pentru că 2 obiective pe care nu le ştiam ne-au făcut să pierdem 30 de minute aiurea căutându-le(dacă făceam cu 7 minute mai puţin, eram calificaţi!).

A doua lecţie, vine în completarea primei, şi se referă la atitudine. Când am aflat că nu ne-am calificat, şi mai mult, că eram pe locul 12 din 22, doar primele 11 echipe fiind calificate, ne-am supărat. Ne-am supărat atât de tare încât creativitatea ne-a fost blocată şi timp de 30 de minute, până am ajuns acasă, am înjurat continuu(chiar dacă acum nu suntem mândri de asta 😀 ).

Apoi am avut o revelaţie. De fapt, noi nici nu meritam să fim calificaţi, asta pentru că noi de fapt nu am luptat deloc pentru calificare. Puteam să vorbim cu organizatorii să ne accepte şi pe noi a doua zi, penalizându-ne cu 10-20 de minute din start, puteam să cerem să ne calculeze timpul din nou(exista o şansă mică să fi greşit), puteam să întrebăm dacă am fi putut participa a doua zi în cazul în care vreuna din echipe ar fi renunţat dintr-un motiv sau altul, având în vedere că eram clasificaţi imediat după linie.

Noi nu am făcut nimic!. De fapt, am pierdut în momentul în care am renunţat să mai luptăm pentru visul nostru de a câştiga cei 1000 de euro. Deşi ne ziceam că premiul e al nostru, am renunţat la prima piedică. Când am realizat că am avut o atitudine greşită, starea mi s-a schimbat brusc şi am trecut de la a fi posomorât la a fi super extaziat. Le-am scris un mail organizatorilor propunându-le lucrurile de mai sus şi automat m-am simţit liniştit. Făcusem tot ce ţinea de mine. Mai departe ţinea de alţii.

În zilele ce au urmat, m-am folosit la maxim de acestă lecţie şi am făcut tot ce ţinea de mine pentru a obţine ce vroiam. Vreau să îţi dau 3 exemple din experienţa mea şi a unui prieten:

1. Aveam de dat un examen scris la o materie destul de grea. Când am ajuns la şcoală am aflat că e oral. M-am panicat pentru că auzisem că la oral proful te poartă prin toată materia şi eu nu ştiam foarte multe. De la ora 8 la ora 10:30 am ieşit de 3 ori din şcoală vrând să plec acasă, doar ca să nu dau ochii cu proful şi să mă facă praf. Apoi, mi-am amintit că vreau să-mi iau examenul şi mi-am zis că trebuie să fac tot ce ţine de mine să-l iau. M-am întors, am scris tot ce am ştiut la teorie şi am primit problemele(examenul era teorie+probleme).

La probleme ne lăsa cu documentaţie, dar eu nu aveam. Aveam din nou de ales să plec acasă şi să-l dau în toamnă sau să fac cumva rost de documentaţie. Am cerut de la un coleg care scria încă la teorie, dar nu a vrut să-mi dea. Apoi, am văzut pe hol un coleg care a dat deja examenul şi am întrebat profesorul dacă pot să îi cer colegului documentaţia(în mod normal nu aş fi avut curaj să fac asta). Colegul a fost de acord şi am avut norocul ca prin problemele pe care le avea să fie şi problemele pe care le primisem la examen. Am luat 7 pentru că nu am ştiut să le explic 😀

2. De o lună de zile vreau să îmi cumpăr tuş la imprimantă. Intend e singurul magazin unde e 8 lei(peste tot e 15-20 ron). Am făcut comandă şi mi-au zis că nu au produsul pe stoc şi să revin marţi să verific dacă au primit. Timp de 4 săptămâni am făcut în fiecare marţi comandă şi am primit acelaşi răspuns: produsul nu se află în stocul furnizorilor.

Ştiam că dacă vreau cerneală trebuie să caut şi în altă parte. Am căutat şi am dat de producătorul respectiv. I-am contactat şi mi-au zis că produsul e pe stoc şi că se livrează prin curier rapid, care costă în jur de 12 lei(cu taxele poştale ajungeam prea scump). Nu am făcut comandă de la ei, dar următoarea dată când cei de la Intend mi-au zis că nu se găseşte produsul, le-am zis că am găsit eu, dar că mă incomodează transportul.

Surpriza plăcută a fost că cei la Intend au ţinut cont de mailul meu şi a doua zi mi-au răspuns că au luat legătura cu furnizorul si că a fost o problemă cu codurile produselor, motiv pentru care produsele apăreau indisponibile. Mâine mă duc să ridic cerneala:D

3. Un prieten care studiază la psihologie are mari dificultăţi în a învăţa. Anul trecut a avut multe restanţe şi anul ăsta şi-a propus să îşi ia toate examenele. Cu toate astea, vineri are examen şi nu a învăţat prea mult. Apoi, a aflat că se face un grup de studiu pentru materia de vineri, însă era un fel de grup exclusivist. Dacă în trecut timiditatea l-ar fi oprit să ia legătura cu persoanele din grup, de data asta, a trecut peste orice frică, s-a dus la grupul de studiu şi a venit foarte încântat acasă că şi-a redus materia din care trebuia să înveţe de la 300 de pagini la 100 şi că a şi reţinut conceptele cheie.

Tu ce rezultate ai obţinut când ai făcut tot ce a ţinut de tine?

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.