Masina SUV electrica de la Subaru se va numi Solterra

La doi ani dupa anuntarea parteneriatului dintre Toyota si Subaru, pentru a dezvolta un SUV electric compact, am aflat ca Subaru va alege numele de Solterra.

Chiar daca zvonurile vorbeau despre Evoltis, fabricantul a ales sa mizeze pe o combinatie de cuvinte, cuvinte in latina care desemneaza pamantul si soarele, pentru a aduce un omagiu naturii si pentru a sublinia calitatile acestei noi masini SUV electrice. Pe scurt, chiar daca are o baterie, trebuie sa ne asteptam la un produs autentic de la Subaru.

Din cate putem vedea, designul va fi unul foarte modern si unic, fara sa aiba unele linii mai radicale ca si cele ale conceptului lansat anul trecut. Farurile cu LED sunt cele care atrag atentia si se pare ca scuturile din fata sunt foarte sculptate in colturi.

Inca nu sunt disponibile detaliile tehnice dar cu siguranta va fi vorba despre doua motoare cu o tractiune integrala si despre sistemul de Securitate Eye Sight de noua generatie care cuprinde mai multe sisteme de ajutor pentru condus.

Doar o poza mai inchisa, neagra a fost dezvaluita pan acum. Formatul pare similar cu cel al masinii Toyota bZ4X dar alte detalii nu prea pot sa fie insa remarcate deocamdata.

Noua masina Solterra va imparti noua platforma masina SUV electrica de la Toyota si ar trebui sa poata sa fie comercializata incepand cu mijlocul anului 2022 in Europa, in Japonia, in China sau in America de Nord.

Astfel ca noua masina se va alatura celorlalte modele prezente pe piata precum Ascent, Outback, Forester si XV.

Platforma e-Subaru Global este cea care permite lansarea eficienta a mai multe tipuri de masini electrice si combina mai multe module si componente, urmarindu-se in acelasi timp un design mai evoluat si performante si siguranta ridicate.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.