Semne ca inaintezi in varsta

Inaintarea in varsta face parte din procesele normale ale vietii. Odata cu trecerea anilor constatam schimbari pozitive asupra corpului si pielii noastre. In realitate, este destul de usor sa ne dam seama de trecerea anilor observand pielea si parul nostru spre exemplu. Insa mai exista si numeroase alte criterii care ne arata ca inaintam in varsta. Esti curios si tu sa afli care sunt semnele subtile ale imbatranirii si cum putem face sa intarziem putin acest proces?

Pielea

Pielea se schimba cu trecerea anilor. Apar riduri, pielea devine mai uscata, nu mai este atat de ferma…unele din aceste probleme sunt reversibile. Drept urmare, daca ai anumite probleme, consulta un dermatolog sau o cosmeticiana. Vasele de sange devin si ele mai vizibile. Cu toate acestea, aceasta problema poate fi eliminata cu ajutorul laserului.

Parul carunt

Parul tau devine din ce in ce mai carunt, pe masura trecerii anilor. Uneori, acest fenomen afecteaza si alte zone in care avem par precum sprancenele.

Greutatea

Talia este mai mare cu cativa centimetri, chiar daca nu ai facut niciun fel de schimbare in privinta obiceiurilor tale alimentare. Responsabil este metabolismul care incetineste odata cu inaintarea in varsta. Pentru a mentine un metabolism mai rapid fa sport. Poti astfel arde mai multe calorii si sa elimini grasimea.

Sportul iti permite sa iti dezvolti masa musculara ceea ce este important atunci cand inaintam in varsta deoarece avem tendinta sa pierdem muschi.

Sanatatea oaselor

Oasele noastre devin mai fragile cu timpul, drept urmare avem tendinta sa pierdem cativa centimetri si riscurile de a ne rani sunt mai crescute. Pentru a ne mentine oasele sanatoase este important sa consumam suficienta vitamina D, calciu dar si sa practicam o activitate fizica in mod regulat.

Vezi si:  Ten perfect – 4 gesturi magice pentru produse de ingrijire mai eficiente

Sprancenele

Odata cu varsta, sprancenele au tendinta sa se subtieze. O veste buna pentru cele care aveau sprancene groase, nu si pentru cele care le aveau deja subtiri.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.