Noul Cod Rutier – modificari 2013

Iata ca Romania vrea sa fie mai catolica decat Papa si sa introduca amenzi de mii de euro sau sanctiuni cu ridicarea permisului de conducere auto pentru patru ani. Cum este posibil sa ai amenzi mai mari decat salariul presedintelui, de peste 10 ori mai mari decat oricare alte amenzi din Europa, ba poate chiar din lume nu stim.

Noul Cod Rutier

De ce trebuie sa existe amenzi care pentru smecheri sunt o numica toata iar pentru omul de rand sunt ceva inimaginabil nu stiu. De ce nu se recurge la suspendarea dreptului de a conduce, sau la amenzi raportate la veniturile celui pedepsit, asa cum este in alte tari civilizate iarasi nu stim.

Cea ce stim este ca in USL sunt certuri, iar ca initiatorii noului Cod Rutier „a la Romania” sunt ori dusi cu pluta ori le lipeste o roata (poate cea de la atasul chestiei ce le tine chipiul sa nu cada).

Avem discutii nesfarsite legate de legislatia rutiera, de cat ar trebui sa fie amenzile, dar nimic despre cat ar trebui sa fie pedepsiti politistii sau politicienii. Astia nu trebuie speriati prea mult, ca sunt fii de „LeLe”, sau cum?

Am mai discutat problema asta parca acumun an, unde sunt avertismentele? Cand se dau si de ce? Amenda si iar amenda, coduri rutiere peste coduri, scoala de soferi devine un lux, cand in America de exemplu, poti face scoala si cu mama sau tata langa tine.

Evident ca de multe ori isi bat joc de noi, pun amenzi de 3500 de euro in proiect si apoi ne fac o favoare, le micsoreaza la 1000 de euro, desi cea mai mare amenda in Germania sau Franta est ede 200 de euro – pentru aceleasi infractiuni. Oare de ce? Sunt nemtii si francezii mai prosti ca noi? Sau suntem noi mai destepti ca ei?

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *