Piese Land Rover – originale sau aftermarket

Multi cumparatori de piese Land Rover ne intreaba daca e bine sa cumpere piese aftermarket si in ce masura acestea sunt performante.

Piata aftermarket intr-adevar cunoaste o varietate de produse atat superioare cat si inferioare calitativ.

Un bun comerciant de piese auto va informa intotdeauna cumparatorul despre variantele aftermarket disponibile pentru un anumit reper privind raportul calitate/pret. Clientul trebuie informat corect ca desi un pret mai mic platit pe o piesa aftermarket ii aduce o economie imediata, pe termen scurt, reperul ales avand o calitate inferioara va trebui schimbat mai devreme si astfel cheltuielile cu reparatia vor fi repetitive in timp.

In fine, pentru un buget redus si constrans de timp cumparatorul poate alege acest compromis el fiind in masura sa decida la un moment dat cu conditia sa fie constient si sa puna in balanta avantajele si dezavantajele alegerii facute.

In situatia in care pretul nu este un factor de decizie ci doar calitatea, multi cumparatori au tendinta sa ceara doar piese originale. Desi in cele mai multe cazuri piesele originale Land Rover au cel mai mare pret fata si de cea mai buna varianta aftermarket un comerciant ar fi tentat sa inchida vanzarea cu acest reper.

Noi, la magazinul nostru de piese Land Rover, venim cu o solutie economica fara sa facem rabat de la calitate. Explicam clientului ca oferim repere aftermarket OEM direct de la producatorii de prim montaj, aceiasi care furnizeaza piesele si companiei britanice Land Rover. Land Rover ambaleaza piesele de la producator si aplica eticheta Land Rover Genuine.

Astfel apare diferenta de pret, spre exemplu dintre o pompa de combustibil produsa si vanduta direct de catre Wabco si aceeasi pompa pe care o gasim intr-o cutie ambalata si etichetata Land Rover.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.