Porsche Taycan bate un nou record

Porsche Taycan a batut un nou record mondial. Guiness World Records este dovada acestui nou record. Taycan bate de aceasta data recordul pentru cel mai lung drift cu un vehicul electric. Pe circuitul german de la Hockenheimring, pilotul Dennis Rotera a resuit sa realizeze un drift de numai putin de 55 de minute. Cu o viteza medie de 42 km/h.

Ce model a fost folosit pentru a bate acest record?
Taycan rear-wheel-drive folosit pentru a bate acest nou record nu este inca comercializat in toate tarile in care Porsche este implantat. Drept urmare, este un model chinezesc care a fost folosit pentru aceasta ocazie. Controlul tehnic al masinii a fost efectuat de catre DEKRA, o societate europeana de inspectie a vehiculelelor. Insasi, Denise Ritzman, fosta campioana la drift, actuala angajata a DEKRA, a realizat acest control tehnic.

In comunicatul transmis, Porsche a declarat faptul ca GPS-ul si senzorii de viteza din interiorul vehiculului au fost folositi cu scopul de a se documenta, la fel ca si o camera instalata pe plafon, in turnul de control, al pistei, cu care parcursul record a fost filmat. In cele din urma, Joanne Brent, judecator Guiness World Records si-a dat verdictul, desemnand Porsche drept detinatorul acestui nou record. Adevarul este ca inca nimeni nu a incercat sa faca un drift atat de mult timp cu o masina electrica, Porsche isi insuseste deci meritul de a fi incercat.

Oricum ar fi, 55 de minute de drift, cu un Porsche Taycan, oricare ar fi modelul, ramane o veritabila exploatare si reusita. Persoanele care au avut ocazia sa testeze aceasta masina ne pot spune cat este de greu sau nu sa faca un drift cu un astfel de tip de masina. Insa sa nu te opresti timp de 55 de minute este cu adevarat un record.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.