Produse ecologice pentru o viata sanatoasa

De o lunga perioada omenirea se confrunta cu o criza a alimentelor sanatoase, datorita faptului ca producatorii de alimente, dorind sa vanda cat mai mult, au inceput, pe de o parte, sa dezvolte soiuri hibride de fructe, legume si cereale, iar pe de alta parte sa foloseasca in exces fertilizante chimice. Agricultura ecologica nu este un concept nou in vestul Europei, iar odata cu intrarea Romaniei in UE, aceasta poate fi o idee de afacere reusita pentru producatorii agricoli romani.

Agricultura ecologica: o afacere prospera

Agricultura ecologica este un procedeu modern de a cultiva plante, de a ingrasa animale si de a produce alimente prin utilizarea acelor procedee si tehnologii care se apropie foarte mult de legile naturii. Agricultura ecologica nu utilizeaza fertilizanti si pesticide de sinteza, stimulatori si regulatori de crestere, hormoni, antibiotice si sisteme intensive de crestere a animalelor. Organismele modificate genetic sunt interzise in acest sistem care se doreste a fi superior celor practicate la ora actuala. Studiile arata ca fructele si legumele ecologice contin pana la 40% mai multi antioxidanti, despre care oamenii de stiinta sustin ca ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima. Pentru o viata sanatoasa a populatiei, Uniunea Europeana pune un accent deosebit pe obtinerea produselor vegetale sau animale prin procedee ecologice, incurajandu-i pe cei ce doresc sa practice agricultura ecologica. Aceasta poate fi o idee de afacere excelenta pentru populatia de la sate din Romania. Desi pretul produselor ecologice este mai mare decat al celor obtinute prin modificari genetice ori prin utilizarea chimicalelor, produsele ecologice au mare cautare pe pietele Europei de Vest. Romanii au sansa de a consuma alimente sanatoase deoarece la noi inca mai gasim intr-o mare parte a gospodariilor de la sate modul clasic de a face agricultura. Nefiind inca productiv economic, acest sistem are totusi avantajul de a livra populatiei fructe, legume, lactate si carne ce au beneficiat de tratament exclusiv natural in timpul cresterii.

Pentru a duce o viata sanatoasa, e bine sa consumati produse ecologice. Agricultura ecologica este pentru producatorii agricoli romani o idee de afacere excelenta, de pe urma careia putem beneficia cu totii, ajutand astfel la prevenirea multor boli.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.