Schimbarea ferestrelor. Avantajele tamplariei din lemn

Numeroase sunt persoanele care decid sa isi schimbe ferestrele aunci cand cele vechi devin din ce in ce mai putin performante in termeni de izolare. Exista numeroase materiale si tipuri de sticla din care poti alege. Nu putini sunt cei care aleg ferestrele din lemn care ofera frumoase performante, tehnice si izolatoare.

Atuurile estetice ale ferestrei din lemn

Unul din principalele motive pentru care un proprietar de apartament sau de casa opteaza pentru lemn este cel legat de calitatile estetice. In majoritatea din cazuri, furnizorii de tamplarie din lemn propun o multitudine de esente si de culori ceea ce permite conferirea unei note naturale decorului interior. In plus, poti miza pe nuante diferite, de la cele mai deschise la cele mai inchise.

Ferestrele din lemn sunt compatibile cu mai multe stiluri de decor, spre exemplu stilul rustic, stilul clasic sau stilul scandinav. Insa, esentele pot fi folosite pentru orice tip de amenajare interioara si tamplarie, inclusiv pentru mansarda sau un apartament contemporan.
In ceea ce priveste dimensiunea, ferestrele din lemn se declina intr-o multitudine de forme si dimensiuni. Pot fi folosite in conceptia unor ferestre mai mari precum realizarea unei ferestre pentru acoperis.

Fereastra din lemn pentru performantele tehnice

Pe langa calitatile estetice, fereastra din lemn ofera o izolare termica eficienta dar si o izolare fonica. Ceea ce iti permite sa castigi confort acustic atunci cand locuiesti aproape de o sosea sau intr-un cartier mai zgomotos. Tamplaria din lemn ofera un confort termic sporit atat iarna cat si vara. Astfel, nevoile de incalzire si de climatizare sunt reduse si proprietarii vor putea realiza economii importante la factura.

Fereastra din lemn confera un plus de securitate in cazul unui incendiu

Un alt avantaj oferit de ferestrele din lemn se bazeaza pe proprietatile lemnului, care este mai putin inflamabil spre deosebire de alte materiale. Ceea ce se traduce printr-o securitate sporita in caz de incendiu.

Sursa: https://jardinage.lemonde.fr/dossier-1955-fenetres-bois.html

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.