Pokerul nu este un joc de noroc

Dintotdeauna mi-a plăcut pokerul. Fie că a fost vorba de clasicul five card, ori de mai noul şi actualmente popularul Texas Hold’em, l-am savurat şi îl practic încă cu plăcere ori de câte ori am ocazia între prieteni, cunostinte, dar din ce în ce mai des aleg să mă antrenez cu jocuri poker online. O fac pentru distracţie, pentru socializare, iar câteodată că sa-mi mai omor timpul. Dar există oameni care din asta trăiesc, cu asta se ocupă. Şi chiar dacă pokerul online este prezent în mediul virtual de câţiva ani buni, în Romania abia de curând a început să aibă o oarecare tendiţă de a deveni popular.

Vă vine să credeţi sau nu, sunt mulţi români care doar din poker online câştigă lunar doua-trei mii de dolari. Bine, mai sunt şi unii care doar se laudă. Dar chiar şi aşa, în condiţiile în care salariul mediu net din Romania nu depaşeşte 450 de euro, vă puteţi da seama că aceasta ar putea însemna o afacere bună chiar din confortul propriului cămin.

Şi totuşi nu oricine poate să câştige constant. Pokerul nu este un joc de noroc. L-aş considera mai de gragă un joc psihologic, un joc al nervilor, unde cel care se “ţine” cel mai bine ia potul cel mare. Ai nevoie de foarte multa răbdare ca să poţi câştiga, foarte multă stăpânire de sine. Cu atat mai mult în online unde n-ai nici măcar şansa să vezi privirea adversarului, nu poţi sa-i vezi relaxarea cand îi “intra” careul şi nici tensiunea când blufează. Dacă joci poker online, toţi adversarii tăi iţi afişează o perfectă poker face. Trebuie să ştii întotdeauna când să plusezi şi când să te retragi. Trebuie să îţi simţi adversarul chiar dacă nu l-ai văzut niciodată. Să urmareşti întotdeauna jocul şi mai ales, cum joacă cei de la masa ta. Să ştii dacă unul blufeaza sau chiar are ceva. Să poţi să renunţi la cei doi aşi din mână când flop-ul îţi e nefavorabil. Să ştii să te abţii când faci un bad beat – acea combinaţie care n-ar fi trebuit să piardă niciodată şi totuşi a pierdut.

Aşa că dacă vrei să câştigi, nu-i suficient să-ţi încarci contul cu 30 de dolari şi să aştepţi careul de aşi. Dacă vrei să câştigi, trebuie să întelegi jocul astă, dar cel mai imporant lucru de care trebuie să ţii cont este – de fapt – un paradox: să NU joci pentru bani! Joaca de plăcere, identifică-te cu jocul, nu dispera şi vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară..

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.