Revizuirea Dreams – invatarea creativa ca un joc incantator

Toti cei care joaca Dreams Media Molecule vor veni cu propria lor poveste despre momentul in care, exact, au facut clic pentru el. Set de instrumente pentru proiectarea partilor, post de lucru audio digital, parte de studio de animatie si retea sociala aparte, exista ceva aici pentru fiecare nisa, fiecare ambitie creativa. Pentru mine, a fost „animarea” unui balon pe fundalul unei etape de platforma 3D. Am declansat un gadget pentru o camera foto dintr-un meniu atractiv si simplu, am apucat balonul cu cursorul si am inregistrat o bucla de miscare mai putin decat eleganta, facand o imagine despre gyro-ul Dualshock.

Aceasta realizare ca puteam directiona capcane si traversare, taieturi si contractii, prin actionarea a ceea ce voiam sa se intample pe ecran a fost prima mea idee ca Dreams ar putea sa-si indeplineasca promisiunea: de a eroda barierele intimidante, aparent insurmontabile dintre creator si public; pentru a oferi instrumente suficient de intuitive pentru a facilita, mai degraba decat a complica, creativitatea in formele sale cele mai serioase si experimentale. Vorbim doar despre un balon, dar s-a simtit ca loviturile de perii de final in The Starry Night. Da-mi un creion si voi avea probleme sa-ti desenez un balon pe care l-ai putea recunoaste. Intr-o ora de joc, Dreams ma lasa sa animez unul.
La fel de incantator ca Dreams este un set de instrumente, ceea ce este probabil la fel de important este modul in care invata, iar Dreams este tot ceea ce un profesor bun ar trebui sa fie: generos, iertator, temeinic. Cel mai mult, Dreams este incurajatoare. Ore de tutoriale practice si video, impreuna cu realizari pentru progres, incardeaza in mod compulsiv invatarea ca joc structurat.

Vezi si:  Repatriere decedati - O problema majora in randul romanilor

Sunt incurajatoare si aspectele sociale. Nu impartasiti doar niveluri sau piese de arta, ci elementele individuale care alcatuiesc acele creatii. Daca sunteti excelenti la muzica, dar animatia este dificila, de exemplu, puteti incarca propriile pachete de muzica pentru ca altii sa beneficieze si sa cautati „dreamiverse” pentru animatiile altuia pentru a va completa munca. Alaturi de aceasta, exista sabloane pentru genuri precum tragatori in prima persoana si platformeri care ofera un cadru de baza pentru adaugare si repetare.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.