Sfaturi pentru a cumpara cel mai bun aspirator

aspiratoare-bune

aspiratoare-buneIn magazinele de specialitate gasim o gama foarte variata de aspiratoare, lucru care ne face alegerea celui mai bun foarte dificila. Cum sa stim care aspirator este mai bun, care producator, existand atatia, precum Samsung, Miele, Bosch, Philips si multi altii? Un prim pas in a lua decizia potrivita este sa continuati sa cititi acest articol.

Principalele aspecte de care trebuie sa tinem cont pentru a alege cel mai bun aspirator

Puterea – cu cat are o putere mai mare, cu atat aspira mai bine si ne usureaza munca.

Nivelul de zgomot este un alt criteriu important. Zgomotul puternic este deranjant atat pentru persoana care aspira, cat si pentru ceilalti membri ai familiei.

Lungimea cablului de alimentare. Ideal ar fi sa fie cat mai lung, astfel incat introducandu-l intr-o priza sa facem curat in toata casa.

Peria de curatare – sa apoata fi reglata atat pentru parchet, cat si pentru covoare. Cu cat sunt mai multe perii de dimensiuni diferite incluse, cu atat mai bine.

Filtrele de care dispune un aspirator sunt de asemenea importante. Conteaza daca le putem spala sau trebuie schimbate, fiindca orice accesoriu care necesita schimbare ne va costa in plus si uneori se poate dovedi a fi un chin sa gasim anumite accesorii pentru aspiratoare.

Tipuri de aspiratoare:

  • Aspiratoare cu sac – acestea dispun de un sac, care dupa ce s-a umplut trebuie aruncat. Astfel nu vom avea prea mult contact cu mizeria adunata, insa trebuie sa cumparam constant saci.
  • Aspiratoare fara sac – dispun de un spatiu de stocare al mizeriei. Dupa folosire, se arunca mizeria din acel spatiu si totul este ca nou.
Vezi si:  Deco - cateva idei pentru a aduce toamna la tine in casa

Cat de scump este un aspirator bun?

Piata fiind atat de variata, si preturile variaza foarte mult. Astfel gasim aspiratoare plecand de la suma de 100 lei, dar si aspiratoare care costa peste 3000 lei. Un aspirator bun, care isi face treaba pentru care a fost conceput se gaseste in general la un pret pana in 1000 lei. Aspiratoarele mai scumpe au diverse tehnologii implementate, tocmai de aceea si pretul. Doar ca nu intotdeauna un pret mai mare inseamna un produs mai bun.

Cele mai scumpe aspiratoare sunt aspiratoarele robot, insa despre acestea vom discuta in alt articol.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.