SpaceX: Elon Musk da asigurari ca Omul va ajunge pe Marte in maxim 10 ani

Elon Musk afirma cu certitudine: mai trebuie sa asteptam maxim 10 ani pana cand SpaceX pentru a face primul zbor spre Marte. In cadrul unui interviu, miliardarul a anuntat ca acest termen este o estimare maxima si ca acest termen, daca totul merge asa cum trebuie, ar putea fi redus la cinci ani. Singura problema: un astfel de proiect este foarte foarte scump.

Elon Musk este cunoscut pentru doua lucruri: proiectele marete, unele mai marete decat altele si proiectele sale din ce in ce mai ambitioase. Marti, 28 decembrie, miliardarul a declarat ca a reusit sa isi duca o multime de proiecte la bun sfarsit in 2021. Participand la podcastul lui Lex Fridman, Elon Musk a anuntat in cel mai natural mod cu putinta ca primul zbor spre Marte va decola peste maxim 10 ani.

Convins de faptul ca umanitatea are menirea de a coloniza si alte planete, patronul SpaceX a declarat ca, in cel mai buna caz, acest proiect se va concretiza in maxim cinci ani. In cel mai rau caz, in 10 ani. Starship este cea mai complexa racheta si cea mai avansata fabricata vreodata si inca nu a vazut niciun alt dispozitiv care sa o egaleze in maretie.

Omul va ajunge pe Marte in maxim 10 ani

De notat este faptul ca omul de afaceri Elon Musk este extrem de optimist. Dupa prima aterizare reusita efectuata de Starship in luna mai a anului trecut, acesta din urma a anuntat organizarea a peste 10 zboruri in 2022. Insa, pe langa tendinta enervanta a lui Elon Musk de a nu se tine de cuvant, de a nu-si respecta promisiunile facute, miliardarul a recunoscut recent ca SpaceX este in pragul falimentului.

Vezi si:  Se inghesuie romanii sa-si refinanteze creditele dupa IRCC?

Or, o calatorie pe Marte implica costuri si aceste costuri sunt extrem de ridicate. Vom vedea in viitorul apropiat daca miliardarul se va tine sau nu de cuvant.

Sursa: https://www.phonandroid.com/spacex-elon-musk-se-donne-10-ans-pour-lancer-le-premier-vol-vers-mars.html

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.